На контрольно-пропускному пункті на Донбасі затримали московського попа і в супроводі конвою доставили в міське управління поліції Слов'янська, після чого його відпустили.

18 лютого, на внутрішньому блокпосту поблизу Слов'янська Донецької області був затриманий митрополит Горлівський і Слов'янський УПЦ Московського патріархату Митрофан (в миру Нікітін Андрій). Про це повідомила прес-секретар Слов'янського управління Нацполіціі Марія Тюріна.

Після перевірки документів священика УПЦ МП затримали для встановлення особи. На питання митрополита про причини затримання поліцейський відповів, що має право затримати будь-яку людину на три години без пред'явлення звинувачень.

Відзначається, що архієрея обшукали і викликали опергрупу, яка відконвоювала його в Слов'янський відділ поліції. Там зі священиком УПЦ МП провели бесіду, в ході якої ніяких звинувачень йому не висунули. Після цього його відпустили.

В поліції повідомили, що священика УПЦ МП затримали через наявність в оперативних базах даних про можливі зв'язки з людьми, причетними до незаконного збройного формування "ДНР".

"Під час перевірки документів у чоловіка, священнослужителя, з'ясувалося, що він числиться в наявних базах МВС, як "зв'язки з незаконними збройними формуваннями (НЗС)" Його запросили до відділення поліції, допитали в присутності адвоката і відпустили ", - зазначила Тюріна.

Ніяких звинувачень йому не висували.

"Це була перевірка, незалежно від віросповідання, будь-яку людину", - резюмувала представник поліції.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У Горлівській єпархії УПЦ Московського патріархату заявили, що в цей час під відділенням поліції зібралася група підтримки Митрофана.

Сам архіпастир заявив, що вважає це "спробою тиску з боку влади".

"Ми отримали інформацію, яка може бути важливою для роботи поліції в Донецькому регіоні. Після чого - його відпустили. Це стандартна перевірка в таких ситуаціях", - запевнив спікер Нацполіціі Ярослав Тракало.

Нагадаємо, на Тернопільщині московський піп спровокував мордобій біля храму

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна зі скандалом викинула московського попа Гедеона

Також Знай.ua писав, московський піп спробував вкрасти майно Свято-Луківского храму, розташованого у Волинській області