Представники Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) ніяк не можуть змиритися з тим, що Україна отримала Томос про автокефалію. Поразка у "битві" за віруючих змушує священнослужителів йти на злочини.

Володимир-Волинська єпархія повідомила про те, що один із священнослужителів УПЦ МП спробував вкрасти майно Свято-Луківского храму, розташованого у Волинській області. Цей священик виявився єдиним з громади храму, хто вирішив залишитися під патронатом московського патріархату.

Зловити зловмисника вдалося завдяки односельцям. Вони помітили автомобіль батюшки пізно увечері недалеко від храму, після чого зловили його за крадіжкою церкового "добра".

Очевидці викликали поліцію, яка прийняла заяву про спробу крадіжки і початку з'ясування обставин злочину.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше повідомлялося, що митрополит Епіфаній нещодавно розповів, яких зусиль коштувало Україні створення ПЦУ та отримання Томосу – Російська православна церква постійно намагалася цьому перешкодити, хоч і не прямо.

Як відомо, 15 грудня 2018 року на об'єднавчому соборі в древній Софії Київській з'явилася на світ Православна церква України (ПЦУ). І там же її головою обрали тоді ще 39-річного Єпіфанія, колишнього керуючого справами УПЦ Київського патріархату.

"Взагалі-то ми ведемо мову про автокефальний статус української церкви. Треба чітко розуміти різницю. Якщо ми говоримо про сучасний статус Російської православної церкви в Україні - так званої Української православної церкви Московського патріархату, то там все просто: вона знаходиться в безпосередньому підпорядкуванні РПЦ, фактично є її підрозділом. Її предстоятель митрополит Онуфрій - постійний член Священного синоду РПЦ. Якщо ми повертаємося до нашого статусу, то це повноцінна незалежна Автокефальна православна церква", - відзначив він.

Нагадаємо, у аеропорту "Бориспіль" затримали намісника Десятинного монастиря Гедеона.

Раніше Знай.uа повідомляв, Єпіфаній раптово скасував головний обов'язок жінки.

Також Знай.uа писав, монахи Афону підтримали автокефалію України і жорстко поставили Росію на місце.