У селі Рубанівському Васильківського району Дніпропетровщини, де віряни заявили про перехід у Православну церкву України, звільнили настоятеля і кліриків Свято-Покровського храму.

Цю інформацію повідомили у п'ятницю 4 січня в Дніпропетровській єпархії УПЦ (МП).

Як розповіли у єпархії, з посад звільнені протоієрей Василь Пишний, священик Володимир Дерев’янко і священик Павло Тєпін "за ухилення у розкол, грубе порушення присяги священнослужителя, Постанови Собору єпископів УПЦ від 13 листопада 2018 року і рішень Священного Синоду УПЦ від 13 листопада та 7 грудня 2018 року". Також повідомляється, що ці священики "заборонені у священнослужінні".

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Раніше в інформаційному відділі Дніпропетровської єпархії УПЦ (МП) заявили, що інформація про перехід Свято-Покровського храму УПЦ (Московського патріархату) в селі Рубанівському під юрисдикцію Православної церкви України "не відповідає дійсності" й "громада й надалі перебуває в юрисдикції Дніпропетровської єпархії УПЦ".

Священик Володимир Дерев’янко підкреслив, що настоятель церкви отець Василь Пишний після однієї зі служб виніс на розсуд вірян пропозицію про приєднання храму до ПЦУ, і ця пропозиція була підтримана шляхом голосування підняттям рук.

Громада вірян планує пройти перереєстрацію після 6 січня, тоді, коли Україна отримає томос.

Нагадаємо, що вселенський патріарх Варфоломій написав звернення до патріархів і архієпископів автокефальних православних церков із закликом підтримати надання нової автокефалії Православної церкви України.

"Ми інформуємо Вас про ситуацію в Україні - ред.), висловлюючи нашу братську довіру до Блаженнішого і добре знаючи волю і висловлене бажання України... (а також - ред.) відповідальність церкви Константинополя у вирішенні всіх церковних питань... Погодитеся з цими зусиллями ... і визнайте як автокефальну Українську церкву", - закликав Вселенський патріарх.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", вінницький священик зібрався нам'яти боки РПЦ на суді.

Також Знай.uа" писав про те, що Єпіфаній зробив відверту заяву про Московському патріархаті.