Вселенський патріарх Варфоломій написав звернення до патріархів і архієпископів автокефальних православних церков із закликом підтримати надання нової автокефалії Православної церкви України. Про це повідомляє Оrthodoxia info.

Вселенський патріарх Варфоломій
Вселенський патріарх Варфоломій

"Ми інформуємо Вас про ситуацію в Україні - ред.), висловлюючи нашу братську довіру до Блаженнішого і добре знаючи волю і висловлене бажання України... (а також - ред.) відповідальність церкви Константинополя у вирішенні всіх церковних питань... Погодитеся з цими зусиллями ... і визнайте як автокефальну Українську церкву", - закликав Вселенський патріарх.

патріарх Варфоломій
патріарх Варфоломій

Наголошується, що представники українського духовенства почали прибувати на Фанар, а ієрархи помісних православних церков повинні "вивчити деталі листа, щоб приступити до визнання нової церкви".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Варфоломій також заявив: "Реалізація всіх (наших - ред.) зусиль очікується 6 січня, у день Богоявлення, коли ми маємо намір дарувати Томос про автокефалію і відсвяткувати його з предстоятелем автокефальної православної церкви (України - ред.)".

Вселенський патріарх Варфоломій
Вселенський патріарх Варфоломій

Раніше повідомлялося, що 5-6 січня офіційна делегація України на чолі з президентом відвідає Туреччину в ході робочого візиту, де здійснять підписання та вручення томосу.

Про епохальна подія передають у прес-службі Верховної Ради.

Програма візиту складається з зустрічі голови Верховної Ради Андрія Парубія та президента Петра Порошенка з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, візит до Вселенського патріархату і зустріч з вселенським патріархом Варфоломієм.

Делегація візьме участь у церемонії підписання томосу і в молитві в Патріаршому храмі Св.Георгія. Коли процедура закінчиться, прозвучать заяви від вселенського патріарха Варфоломія, митрополита Київського і всієї України Єпіфанія, президента Петра Порошенка.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Вінницький священик зібрався нам'яти боки РПЦ на суді.

Також Знай.uа" писав про те, що Єпіфаній зробив відверту заяву про Московському патріархаті.

Нагадаємо, Епіфаній звернувся до українців.