Термін пільгового періоду для розмитнення автомобілів з Європи закінчується вже за кілька днів. Зараз на митницях спостерігається ажіотаж, всі хто зволікали, кинулись оформляти автомобілі. В з'вязку з цим влада полегшила життя автомобілістам. Тепер не потрібно проходити раніше обов'язкову сертифікацію автомобіля.

реєстрація автомобіля

Пільговий період

Нещодавно у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який може продовжити пільговий період, коли застосовується коефіцієнт 0,5 до акцизного збору.

Однак, схоже, у депутатів інші плани, про продовження пільгового періоду поки що не чути.

авто з іноземною реєстрацією

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

На скільки "євробляхери" поповнили державний бюджет

Раніше повідомлялося, що з моменту вступу в силу законів про розмитнення авто на єврономерах українці заплатили за пільгове митне оформлення автомобілів понад 10 мільярдів гривень.

Кількість оформлених з 25 листопада 2018 року по 13 лютого 2019-го включно транспортних засобів склала понад 160 тисяч автівок.

Що буде після 22 лютого


Нагадаємо, 22 лютого 2019 року закінчується термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку. Після цього часу власники таких автомобілів будуть платити акцизний податок за повною ставкою.

гроші

Уряд вирішив піти назустріч українцям, щоб прискорити процедуру митного оформлення автомобілів на європейських номерах, тимчасово скасували обов'язкову екологічну сертифікацію транспортних засобів. З 13 лютого водіям не доведеться стояти у довгих чергах та платити додатково від 4 тисяч грн за цю процедуру.

Зазначається, що якщо в техпаспорті авто зазначено відповідність екологічним нормам, його не потрібно буде вдруге підтверджувати в органах сертифікації.

Тимчасова відміна сертифікації буде діяти до 24 травня 2019 року, тобто до закінчення дії Тимчасового порядку розмитнення транспортних засобів.

Нагадаємо, з 1 травня 2019 року в Україні набувають чинності нові правила техогляду.

Як повідомляв портал Знай.ua, водій вирішив проблему на кордоні з Польщею. Він просто протаранив прикордонний пост.

Також Знай.ua писав про те, що українцям назвали найбільш безпечні авто, які обирають в 2019.