Керченський міст, який з'єднує анексований Крим із Росією, може завалитися у будь-яку мить через постійний рух тектонічних плит.

Про це розповів радник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, Надзвичайний і Повноважний посол України в Хорватії, а також Боснії і Герцеговині (в 2010-2011, 2017 роках) Олександр Левченко.

У повідомленні йдеться, що окупанти вже підготували підґрунтя для катастрофи — у всьому звинуватять українців, які нібито давно хотіли його підірвати.

Кримський міст
Кримський міст

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"Тектонічні плити там рухаються, це регіон, де стаються землетруси... Все, що відбувається, – це наслідок анексії Криму. Якби він був український, не було б десяти тисяч смертей на Донбасі, Україна жила б спокійно і розвивалася", — підкреслив він.

Левченко прогнозує, що коли міст завалиться, потрібно буде на когось звалити провину, для цього в ЗМІ РФ поширюють байки про українських диверсантів.

Російська пропаганда
Російська пропаганда

"Якщо він впаде, то взагалі перекриє увесь прохід. Уявити небезпеку цього об'єкта просто неможливо", — підкреслив експерт.

Нагадаємо, російські окупанти всіма силами наближають швидку “кончину” Кримського мосту.

Такі висновки з'являться у кожного, хто подивиться свіжі фото з будівництва залізничної дороги Керченського мосту. На кадрах видно, як плити не стикуються.

Про це передає Twitter RoksolanaToday&Крим.

“Попілодром Ротенбергів. У кого око інженерне, милуйтеся ГОСТами РФ”, — говорить коментар під фото.

Як повідомляв раніше Знай.ua, путінські окупанти почали встановлювати шумозахисні екрани і стійки освітлення на залізничній частині Кримського мосту.

Кримський міст на межі руйнування
Кримський міст на межі руйнування

Згідно з інформацією, наданою прес-центром "Кримський міст", триметрові панелі призначені для захисту навколишнього середовища від шуму поїздів. При цьому їх монтують на ділянках, найближчих до берегів Керченської протоки.

Також Знай.ua писав про те, що у Криму забили на сполох через нові проблеми з довкіллям, які загрожують анексованому півострову серйозною екологічною катастрофою.