Дорослі впевнені, що чим більше дитина знаходиться на сонці, тим корисніший для організму цей процес, виділяється вітамін Д і таке інше. Однак лікар-педіатр Євген Комаровський має іншу думку стосовно засмаги.

Комаровський у своєму відеоблозі розповів, чому будь-який загар для дитини шкідливий і до яких наслідків може привести в майбутньому. Відео опублікували на YouTube-каналі.

За словами педіатра, жодної здорової засмаги не буває!

Дуже часто люди розглядають засмагу, як ознаку краси, ознаку здоров'я. Хотів би звернути вашу увагу на те, що засмага, будь-яка засмага - це пошкодження шкіри сонячними променями у меншому чи більшому ступені", - говорить лікар.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Комаровський додав, що особливо небезпечний ультрафіолет для малюків першого року життя.

"Чим дитина менша, тим більший ризик, що шкіра, пошкоджена ультрафіолетовими променями, змінює свої функції: знижується імунний захист, що може відбитися на загальному імунітеті. Надлишок ультрафіолетового випромінювання в дитячому віці значно збільшує ризик раку шкіри", - додав спеціаліст.

Тому, за словами лікаря, дітям, в перший рік життя засмагати не рекомендується категорично.

Коли дитина перебуває на вулиці влітку, обов'язково шкіру слід захищати одягом чи сонцезахисними кремами, на голові - панамка.

"А вітамін Д в 21 столітті діти повинні отримувати з їжі та спеціальних препаратів, за необхідності, але не від сонячних променів", - додав Комаровський.

Нагадаємо, що робити, якщо у дитини алергія на тварин. Поради від лікаря Комаровського.

Як повідомляв портал Знай.ua, Комаровський розповів всю правду про щеплення від туберкульозу.

Також Знай.ua писав про те, що лікар Комаровський показав власну медичну реформа та розповів, якою вона повинна бути в Україні.

Дивіться: Комаровський про засмагу та вітамін Д