У Харкові протестують проти незаконної ціни на проїзд в метро. Так на станції "Університет" активісти переклили турнікети та пропускають людей всередину після оплати сумою по 5 грн.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Таку акцію організували представники "Харківського антикорупційного центру". Вони вимагають у співробітників метрополітену виконувати постанову Окружного адміністративного суду і пропускати пасажирів за старими тарифами.

Активісти вимагають затримати співробітників метро за вимогу їхати по 8 гривень, тому що в даному випадку це шахрайство. На станції метро утворилася велика черга серед бажаючих скористатися законним правом проїзду за старими тарифами. Харків'яни таку акцію підтримали. Люди, не соромлячись, залишали гроші, забирали здачу і проходили до поїздів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

У свою чергу співробітники метрополітену заявляють, що усі, хто зайшов у метро по 5 грн грубо порушують правила користування підземкою.

«ХАЦики» по решению суда требуют проезд в метро по 5 грн. Смотрите наш прямой эфир

Geplaatst door Накипело op Woensdag 20 februari 2019

Раніше влада міста підвищила тарифи на проїзд у метро з 5 до 8 грн за квиток, а також на проїзд у трамваях та тролейбусах з 4 до 6 грн. Однак Харківський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про призупинення дії нових підвищених тарифів на проїзд у метро, трамваях та тролейбусах. Рішення набуло чинності з 20 лютого.

У Харківській міській раді, яка й прийняла рішення про здорожчання цін на проїзд, вважають, що рішення Харківського окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів в наземному і підземному міському електротранспорті є політичними. У найкоротші терміни міськрада оскаржить рішення суду .

Нагадаємо, що в Харкові підлітки увірвались в метро, протестуючи проти подорожчання проїзду: перестрибували турнікети, відео.

Як повідомляв портал "Знай.uа", наступну станцію метро побудують в передмісті: кияни в шоці.

Також "Знай.uа" повідомляв, що ціни на маршрутки знову зроблять українцям дуже боляче.