Українці, які працюють у Польщі, крім права на звичайну відпустку, мають ще спеціальну.

про це пише UBR.

Від звичайного він відрізняється тим, що надається в особливих випадках і може зайняти максимум два дні у місяці. На нього може претендувати будь офіційно зайнята особа. Оплачується відпустка еквівалентно зарплаті, а скористатися ним можна навіть тоді, коли стандартний відпустку був уже використаний.

Щоб отримати спеціальний відпустку, потрібно скласти відповідну заяву на ім'я роботодавця. Дають його з нагоди народження, шлюбу чи смерті якого-небудь з близьких родичів. В цьому випадку можна розраховувати на один або два вільних дні.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

У польському законодавстві чітко описано поняття "близьких родичів". Це дитина, дружина/чоловік, мати/батько, мачуха/вітчим, брат/сестра, свекруха/тесть, дідусь/бабуся і інших людей, які прямо залежать від її опіки.

Спеціальний відпустка оплачується, але існує багато нюансів. Наприклад, при народженні дитини батько може взяти два дні спеціального оплачуваної відпустки. Якщо працівник вирішить зіграти весілля йому покладені ті ж дві доби. Але шлюб має бути державним. Церковний в Польщі не має такої юридичної сили: працівнику відпустку дадуть, але його не оплатять.

Нагадаємо, легалайз, океан та дивовижна природа. Це не рай, це просто нова країна, яка дозволила українцям приїздити без віз.

Як повідомляв портал Знай.ua, ця держава заманює українців, даруючи громадянство.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли про найперспективніші професії та як у нашій країні можна заробити від 2 тисяч доларів на місяць.

Дивіться: Реалії заробітків в Європі