З потеплінням квіткових браконьєрів традиційно побільшало. В деяких областях на гарячому спіймали перших порушників та виписали чималий штраф. Українців закликають відмовитись від такого бізнесу, як продаж лісових рослин, які опинились на межі зникнення.

Про це повідомляє "Сьогодні".

У Вінницькій області вже почали штрафувати за зірвані проліски, адже в регіоні вже жваво торгують первоцвітами.

У зв'язку зі сформованою ситуацією місцеві екоінспектори пішли в рейди. Двох місцевих жителів уже покарали: за знищені червонокнижні квіти вони повинні заплатити по 4 тисячі гривень кожен. Крім того, в регіоні порушників вистежує муніципальна поліція. Адже з потеплінням квіткових браконьєрів традиційно стало більше.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що в Києві виловлюють продавців підсніжників та інших рослин, які занесені до Червоної книги. Рейди на продавців перших весняних квітів і черемші проводить київська поліція і державна екологічна інспекція в місті Києві.

Відзначимо, що первоцвіти належать до рідкісних і зникаючих видів рослин, більшість з яких (шафран, крокуси, проліски, білоцвіт, сон-трава, черемша) занесені до Червоної Книги України. В результаті зривання цих рослин порушується коренева система галявини первоцвітів, а також не дозріває насіння.

Нагадаємо, кияни врятували зникаючу тварину. Біля озера знайшли пораненого бобра, який потрапив до капкану браконьєрів.

Як повідомляв портал Знай.ua, температурні гойдалки додауть головного болю українцям. А як на таку погоду в лютому відреагують рослини?

Також Знай.ua писав про те, що зоологи показали людству найрідкіснішу черепаху. Тварину з аномалією знайшли у Сполучених Штатах. Дитя океану має рідкісне захворювання, вона черепаха-альбінос.

Дивіться: Ці рослини України опинилися на межі зникнення