В Україні станом на 18 лютого ДНК-експертизою вдалося ідентифікувати 563 загиблих солдатів під час війни на Донбасі.

Про це стало зрозуміло зі слів нардепа від БПП, голови комітету з питань охорони здоров'я Ольги Богомолець.

Ольга Богомолець
Ольга Богомолець

"станом на 18 лютого в базі даних ДНК-профілів зберігалися 2175 зразків невпізнаних тіл, належать 973 особам. З них через зіставлення з ДНК-профілів родичів, які шукають зниклих без вести близьких, ідентифіковано 563 людини. Тому залишаються не ідентифікованими ще 410 чоловік", - заявила вона

За її словами, не всі родичі зниклих солдатів зуміли внести ДНК. На даний момент в базі знаходиться лише 1652 зразка.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Існує також велика ймовірність того, що частина не ідентифікованих останків тіл належить представникам протилежної сторони, яка веде проти нас війну. Родичі з тієї сторони, які розшукують своїх зниклих без вести, також мають можливість здати в Україні зразки ДНК для ідентифікації. Це - наш жест доброї волі з метою реалізації гуманітарного плану по зменшенню напруги між сторонами конфлікту", - уточнює нардеп.

Варто нагадати, що 20 лютого в Росію з моргу окупованій Горлівки вирушило відразу два автобуси з тілами убитих терористів. Трупи найманців Путіна повезли на батьківщину, у РФ, так що грати в «Ихтамнетов» Путіну більше немає сенсу, пише видання "Диалог.UA". з посиланням на посаду користувача Олександра Соколова в Facebook.

ЗСУ
ЗСУ

Під Горлівкою "гаряче". ЗСУ громлять позиції гібридної армії РФ, караючи їх за зрив перемир'я. Б'ють влучно, через що у окупанта серйозні втрати.

"Сьогодні (20 лютого - ред.) від моргу центральної лікарні №2 окупованої Горлівки відчалили два микробуса, Ford і DAF, з номерами Росії. Кількість посилок - дев'ять", - розповів Соколов.

Нагадаємо, Порошенко попередив про підготовку військового удару

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Колишній президент шокував моторошними планами Путіна: він не відпустить Україну

Також Знай.ua" писав про те, що Шизофренія Росії прогриміла на всю ООН: Крымнаш, ихтамнет і цитати Гітлера