День захисника Вітчизни в Росії

У Росії, як і в деяких країнах колишнього СРСР, День захисника Вітчизни відзначають 23 лютого. Дату в Росії встановили законом, який прийняла Держдума і підписав президент РФ Борис Єльцин 13 березня 1995 року. Це свято вважається вихідним днем офіційно і його назву кілька разів змінювали. Однак все ж у цей день вшановують захисників батьківщини, в основному чоловіків, але зараз вітають і жінок військовослужбовців. Це день для людей, які служать в армії або в будь-яких силових структурах. Хоча деякі в РФ розглядаються цей день також як річницю перемоги і День Народження Червоної Армії.

День захисників Вітчизни і Збройних Сил Республіки Білорусь

У Білорусі теж є День захисників Вітчизни, але назва трохи інша. Для когось це урочиста пам'ятна дата, а для інших – чудовий привід зібратися з друзями. У Білорусі це свято встановили Указом Президента від 26 березня 1998 року.

Православні свята:

  • День пам'яті священномученика Харалампія.
  • Праведниці Галини.
  • Святкування ікони Божої Матері "Огневидна".

День Прохора

Свято назвали іменем святого Прохора Печерського, якого вшановує православна церква в цей день. А йому дали прізвисько Весновій, тому що зима вже до весни повертала. Але зими ще боялися, тому просили: «Лютуй, лютий не лютуй, а на весну брів не хмур». Але люди знали, що мороз і так розумів – не довго йому залишилося панувати. Ще згадували святого Харлампія, якого на Русі вважали охоронцем від раптової смерті без покаяння. Йому молилися, щоб визволив від такої біди. Також він вважається покровителем чиновників.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Іменини в цей день

Анна, Антон, Аркадий, Валентина, Василий, Галина, Геннадий, Герман, Григорій, Іван, Карпо, Марк, Петр, Порфирій, Прохор, Семен, Харлампій

Нагадаємо, до Верховної Ради України подали законопроект, який передбачає поповнення вихідних днів. Не поспішайте радіти, насправді мало що змінилося.

Як повідомляв портал Знай.ua, що в березні для метеозалежних людей буде кілька важких днів. Фахівці розповіли, наскільки небезпечною буде активність сонця і склали календар магнітних бур на березень 2019 року.

В Україні продовжують боротися зі сміттям. Так, в Тернополі вже в примусовому порядку ввели сортування побутових відходів. Вирішили заварити сміттєпроводи в багатоповерхівках, а замість цього облаштувати майданчики для спецконтейнеров.

23 лютого— Прохорів День