У Волочиську Хмельницької області школа № 6 опинилася в епіцентрі скандалу. Батьки учнів 3 класу звинуватили педагога в знущанні над дітьми. Стало відомо, що вона ображає дітей, публічно їх принижує, псує їх речі, змушує знімати штани при всьому класі і навіть ходить в туалет зі школярами, про що повідомляють Факти.

Все почалося в жовтні 2018 року, коли мати одного з дітей опублікувала пост у Facebook, після чого в поліції відкрили адміністративне і кримінальне провадження. Що стосується останнього, то по ньому ще ведеться розгляд, а адміністративного - суд визнав 38-річну вчительку винною у дрібному хуліганстві. Доведена її вина в тому, що вона піднімала руку на дітей, а також нерідко їх принижувала. Незважаючи на це, жінці вдалося уникнути відповідальності, тому скандал спалахнув з новою силою. Після того, як стало відомо про її знущання, посипалися скарги від батьків інших учнів.

Рішення Волочиського районного суду Хмельницької області містить у собі шокуючі випадки лише за вересень і жовтень минулого року:

"Вересень 2018 р. Безпричинно вдарила по голові учня 3 класу, залякавши його при цьому"

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"2 жовтня 2018 р. Зняла з учня 3-В класу штани, внаслідок чого останній стояв перед іншими учнями з нижній білизні"

"3 жовтня 2018 р. Зняла штани ще з одного учня цього класу"

"9 жовтня 2018 р. Безпричинно вдарила учня по голові"

"9 жовтня 2018 р. Зняла з учня штани перед усім класом"

Мати однієї з учениць 3-го класу на ім'я Галина поділилася: "Насправді таких випадків набагато більше і відбуваються вони вже не перший рік. Просто більшість дітей мовчали, бо були залякані. Виявилося, Марія Степанівна викликала дітей на розмову і попереджала, щоб не сміли нічого розповідати батькам.

Наприклад, випадок з моєю донькою, виявляється, стався майже два роки тому. Я знала, що Єва Марії Степанівні не подобається. Донька часто говорила, що не хоче йти в школу і просила "забрати її від вчительки". Але деталей не розповідала, і я думала, що дитина просто ще не звикла до школі. Минав час, але краще не ставало. Я не раз намагалася з'ясувати, в чому причина, але Єва мовчала. А в наприкінці навчального року якось сказала: "Мама, тут таке сталося. Марія Степанівна ходила з мною в туалет. Я попросилася вийти, і вона пішла з мною". Але що було далі, донька тоді знову-таки не сказала. В розповіді виглядало все так, ніби вчителька просто проводила її в туалет".

В суді вчителька все заперечувала і своєї провини не визнала. Незважаючи на те, що суд визнав її винною, вона уникла відповідальності, оскільки закінчився тримісячний термін покарання. Жінка прекрасно знала про правила у законодавстві, тому старанно затягувала час розгляду всіма можливими способами.

Найстрашніше, що вчитель працює в школі, тільки в другому класі. Батьки розповідають, що незабаром після її переведення з дітьми почалися ті ж проблеми, що і раніше, при цьому численні скарги і заяви ні до чого не призводять. Директор на питання розгніваних батьків лише розводить руками – оскільки до відповідальності викладача не залучили, то і звільняти його немає підстав.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Станіслав Боклан опублікував відеозвернення, в якому закликав припинити образи на адресу Зеленського.

Як повідомляв портал "Знай.uа": список перлів Кличко поповнився ще одним – у своєму інтерв'ю мер Києва похвалився зростанням смертності в реанімаціях.

Також "Знай.uа" писав, що сварка в одній з одеських лікарень закінчилася смертю одного з учасників конфлікту.