Влада Польщі планує депортувати з країни багатодітну сім'ю українських переселенців, пише Politeka. Офіційною підставою є шокуюча причин, мовляв, мігранти з України протягом чотирьох років не асимілювалися і, як зазначено в матеріалах перевірки, не ходять до сусідів на каву.

Варто зазначити, що сім'я Вадима і Олени Копищиків разом з 10 дітьми переїхала у Польщу ще в 2015 році.

В Україні жили біля Криму, після захоплення півострова не відчували себе в безпеці, тому виїхали з країни. Продали на батьківщині майно і переселилися до Нижньосілезького воєводства Польщі. У місті Легніца вони купили житло, знайшли роботу і відправили дітей до школи.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нещодавно до сім'ї прийшов представник прикордонної служби і повідомив, що сім'я незабаром має покинути Польщу за порушення законодавства. За словами державного представника, вони не пройшли асиміляційної перевірки, яку провели правоохоронці, опитавши сусідів Копищиков.

До того ж у сім'ї також закінчився термін дії посвідчення про тимчасове перебування у Польщі.

"Строк дії тимчасового посвідчення особи іноземця, виданого комендантом прикордонного поста в Лігниці заяви про надання статусу біженця, виданого іноземцями, минув. Крім того, було встановлено, що іноземці не покидали Польщі після отримання рішення про відмову в наданні статусу біженця та про відмову в наданні додаткового захисту", – повідомила співробітниця польської прикордонної служби Йоанна Конєчняк.

Олена Копищик запевняє, що за тиждень до цього вона звернулася до воєводи за продовженням дозволу на тимчасове перебування, однак відповіді не отримала. Сім'ю повинні були б депортувати за два тижні після прийняття рішення, але оскільки їх діти вчаться в місцевих школах, термін примусового виселення відклали до 30 червня 2019 року, тобто до дня закінчення навчального року.

Сім’я Копищиків вже звернулися до голови Управління у справах іноземців і спробують оскаржувати рішення. На допомогу українцям прийшли сусіди і вчителі, які намагаються запобігти депортації. Зараз люди збирають підписи для петиції до президента країни Анджея Дуди.

"Я читав документи від прикордонників, причиною відсутності асиміляції було те, що вони не йдуть до своїх сусідів на каву. Я не знаю як ви, але я також не ходжу до сусідів на каву", – каже ініціатор акції підтримки Петро Будзяновський.

Нагадаємо, топ-5 країн для українських заробітчан: готові озолотити кожного.

Як повідомляв портал Знай.ua, що вчені назвали популярні професії, які зникнуть у найближчі роки: як не стати безробітним.

Також Знай.ua писав про те, що чергова країна заманює українських заробітчан.