Глава Університету сингулярності напророчив вимирання цілих профессій, які скоро повинен замінити штучний інтелект. За словами дослідника, змін можна чекати вже у найближчі 10 років. Вчені виділяють 57 професій, які скоро перестануть бути затребувані. Дізнайтеся, з яких сфер краще перекваліфікуватися прямо зараз.

Водій

Це професія, якою може оволодіти кожен. У світі безпілотники почнуть заміняти реальних водії вже в 2022 році, тому можна чекати, що скоро в таксі не буде з ким поговорити про життя.

Вже зараз продавців активно замінюють каси самообслуговування та інтернет магазини. Утримувати термінал дешевше, ніж працівників, а вибрати товар легше за відгуками в мережі.

Турагенти

У Мережі вже є пара великих сервісів, де можна взяти тури, не ходячи в офіс.

Листоноші

Ця спеціальність не зникне повністю, але ряди листонош сильно перідіють. Адже зараз вже практично ніхто не відправляє "живі" листи, та й посилки приходять в бокси.

Журналісти

Для пишучих людей настали не найкращі часи - програми аналізують краще, і набирають текст спритніше. Вижити можна тільки за рахунок авторського стилю та ексклюзиву.

Хто ще в чорному списку?

Тут опинились бухгалтер, бібліотекар, перекладач, web-дизайнер, сторож, робочий конвеєра, білетер. Ті люди, які займаються механічною монотонною працею.

Які професії стануть важливими?

Почнеться зліт творчих і технологічних професій. Головні роботи майбутнього: коучі, інтернет-аналітики, винахідники.

3 навичок, необхідних на роботі майбутнього

Forbes вважає, що для професійного виживання в майбутньому потрібні три навички: знання мов, широкий кругозір і креативність.

Нагадаємо, середньомісячна зарплата працівників (брутто) в цьому році складе 10 129 грн, а в 2021 році зросте до 12 835 грн.

Раніше Знай.иа повідомляв, все більше українців відмовляється від роботи в офісі і вибирає віддалену роботу. Крім того, левова частина компаній надає перевагу саме таким співробітникам.

Також Знай.ua писав, опубліковано список професій, що приносять українцям найбільший дохід.