Cпівробітники Управління протидії наркозлочинності поліції Київщини виявили та задокументували злочинну діяльність особи, яка за місцем проживання обладнала нарколабораторію для вирощування елітних сортів марихуани методом гідропоніки. Затриманим виявився 54-річний чоловік, житель м. Ірпінь, Київська область.
До працівників поліції надійшла оперативна інформація про те, що в одному з приватних будинків Ірпеня відбувається продаж марихуани. Під час продення обшуку в приватному будинку правопорушника поліцейські виявили та вилучили 50 кг подрібненої сухої маси наркотичної речовини, яка зберігалась у відрах. Частина з якої вже була розфасована та готова для продажу. Горе-бізнесмен реалізував 1 грам такого пакунка по 200 грн.


За приблизними підрахунками було вилучено марихуану на суму близько 2 млн. гривень за цінами чорного ринку, – повідомляє відділ комунікації поліції в Київській області.

При більш детальному огляді помешкання поліцейськими було виявлено потаємну кімнату, де за допомогою сучасного устаткування та специфічних технологій наркотичні рослини вирощувалися без ґрунту, методом гідропоніки. Все приміщення було обладнане спеціальними лампами, автономним паливом та регулятором температури повітря.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще


Нарковмісні рослини були вилучені та направлені на проведення відповідної експертизи.

Під час допиту іноваційний нарко-аграрій повідомив поліцейським, що насіння він замовляв з-за кордону. Через які канали надходження, та яким способом відбувалися дані махінації працівники поліції, наразі, будуть встановлювати. Чоловік затриманий у порядку ст. 208 КПК України і перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.
Начальник поліції Київської області Дмитро Ценов повідомив, що за фактом скоєння тяжкого злочину відкрито 2 кримінальних провадження за ч. 3 ст. 307 та ст. 310 Кримінального кодексу України. Працівники поліції звернуться до суду з клопотанням про обрання міри запобіжного заходу зловмиснику у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.
Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав про те,як Уляна Супрун запропонувала українцям накуритися.
Також "Знай.ua" повідомляв про можливу легалізацію марихуанни в Україні.
Раніше "Знай.ua" інформував про харківську бригаду наркоторгівців.