В Україні почалися серйозні розмови про легалізацію марихуани. Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун переконана, що на такий крок потрібно піти виключно в медичних цілях.

Супрун стверджує, що канабіс у невеликій дозі здатний зменшувати біль і симптоми багатьох захворювань, до того ж не несе відчутної шкоди для здоров'я пацієнта.

Легалізувати марихуану в медичних цілях запропонували в Міністерстві охорони здоров'я. Відповідну петицію зареєстрували на сайті парламенту.

Наголошується, що в тому чи іншому вигляді цей легкий наркотик узаконений у більш, ніж 40 країнах світу. Серед них і прогресивні розвинені країни, як Німеччина, Франція, Італія, Канада та інші.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Електронну петицію зареєстрували на сайті Верховної Ради. Всього за тиждень вона набрала 6 тисяч підписів. Для того, щоб набрати необхідні 25 тисяч голосів, у неї є ще 87 днів.

"Законодавчо врегулювати доступ пацієнтів до препаратів з конопель при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту і ревматизму, астми, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона, хореї Гетингтона, герпесу, виразок, втрати ваги при Сніді, діабетичної нейропатії, різних форм склерозу і багатьох інших важких хвороб", — йдеться в описі ідеї.

При цьому автори закликають створити належні умови для повноцінного застосування рослин у медичній та науковій діяльності, в тому числі з метою розробки, клінічних випробувань і державної реєстрації дієвих лікарських засобів.

не Йдеться про те, що в разі легалізації трави в медичних цілях українці зможуть курити її наліво і направо. Вона буде лише додана ліки як одне речовин.

Нагадаємо, Супрун пропонує українцям накуритися в мотлох. Супрун зазначила, що темою застосування наркотичних речовин у медичних цілях часто маніпулюють.

Як повідомляв Знай. ua, підлітковий аутизм запропонували лікувати легким наркотиком. Як марихуана покращує симптоми аутизму.

Знай. ua писав, що 4-річний хлопчик вживав марихуану: те, що доктор прописав. Лікар виписав цікавий рецепт.