Сталася трагедія в Карпатах. Загинули туристи, які пішли на гору Піп в Іван у хуртовину. Відомо, що в групі було восьмеро людей: двоє замерзло на смерть, двох живих, але обморожених спустили вниз рятувальники.Постраждалих медики доправили до Верховинської районної лікарні.Стан обох чоловіків середньої важкості.Основна їх травмва - обморожені пальці.Один із потерпілих залишився у лікарні, інший вирішив лікуватися у себе вдома, в Коломиї. Інші четверо все ще знаходяться на горі.

22 лютого досвідчених туристів спіткала небезпека. Люди, які не вперше забиралися на вершини гір стали заручникоми снігової заметілі.

Трагічно загинув мешканець Коломиї, керівник міської станції юних туристів, 61-річний Павло Вітонюк. Він вже мав немалий досвід ходьби по схилам, а навіть у 2016 році підкорив Говерлу.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Донька загиблого туриста опублікувала у соцмережах останню світлину з батьком.

Інший заглиблий - 26-річний Роман Беркещук. Він вже підкорив вершини п'ятому ятитисячники Монблан і Казбек. Рідні та близькі кажуть що Роман живий горами. Смороду булі його стихією.Про справжню неприховану пристрасть до гір слідчать численні пости та світлини чоловіка з цікавих місцин на висотах. Роман ніби відчував щось погане.За декілька днів до сходження в одній зі своїх сторінок соцмереж він опублікував пост про специфіку зиових походів, а також загрози які можуть очікувати на перехожих.

Близько 9 вечора четверо туристів з групи підішли до рятувального посту і попередили про те, що їх друзям потрібна допомога. Чоловіки залишилися зверху горі, рятувальники ж попрямували на допомгу за викликом.

На відстані менше ніж один кілометр вони побачили тіла двох туристів, вочевидь, вони загинули через переохолодження.

Наразі в районі сходження температурні покажчики знизились до -20 градусів, сніг ще й досі не вщухає. Рятувальники прохають екстремалів поки залишатися вдома, через нульову видимість та надзвичайні умови.

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав про загиблих туристів, що підіймались на гору Піп Іван.
Також "Знай.ua" повідомляв про аномальну погоду в Україні. Ожеледеця та морози.

Раніше "Знай.ua" інформував про прогноз погоди на 24 лютого.