У неділю, 24 лютого, майже по всій території України буде сонячна, але морозна погода. Так, поступово повітря буде прогріватися до відмітки в 0 градусів і стане трохи тепліше.

Про це повідомила відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За її словами, опади у цей день малоймовірні, снігову негоду витіснить антициклон, який на вихідних відвідає Україну.

Тепліше всього буде у кількох західних регіонах. Там стовпчики термометрів покажуть 0...+2 градусів. Зокрема потеплішає у Закарпатській, Львівській, Тернопільській, Волинській та Рівненській областях.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У той же час найхолодніше 24 лютого буде в Криму. Денна температура на окупованому півострові опуститься до -1 ...-3 градусів.

Вітер з північного зміниться на північно-західний і стихне: 5 – 10 метрів на секунду.

Також синоптик зазначила, що в Києві теж буде сонячно. Температура повітря в столиці підніметься до -1...+1 градуса.

Зима в календарному лютому відновлює свій статус, Динамо Київ перемагає у Лізі Європи, сонця, не зважаючи на посилення...

Geplaatst door Наталка Діденко op Vrijdag 22 februari 2019

Народний прогноз погоди в Україні

24 лютого відзначається день пам'яті святого Власія Севастійського. До Власія були морози: різдвяні, водохресні, афанасьєвські, тимофіївські, никольські. Але власіївські морози вважались найбільш «крутими», і останніми. У народі говорили: «Проллє Власій маслечка на дорогу — зимі пора прибирати ноги», тому що у цей день часто бували відлиги.

карта Укргідрометцентру на 24 лютого

Нагадаємо, що в березні не очікується гарної весняної погоди, так як синоптики спрогнозували новий прихід зими в Україну. При цьому вже в наступному місяці очікується близько 11 вихідних днів і лише 20 робітників.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Карпатах група туристів з 8 чоловік рухалася на гору Піп Іван Чорногірський. Їм знадобилася допомога через несприятливу погоду. У результаті стало відомо, що дві людини загинуло. Інші туристи знаходяться в приміщенні рятувального поста.

Також портал Знай.uа писав, що вперше за 57 років у "місті ангелів" Лос-Анджелесі 21 лютого випав сніг. Місцеві жителі і туристи були в шоці від такого аномального для їх регіону явища.