На початку 2019 року народні синоптики зробили прогноз, якою буде погода в Україні на наступні 12 місяців. Звичайно, цей прогноз не може бути точним, проте показує загальну картину, до чого готуватися українцям у різні пори року.

Зима

Що стосується зими 2019, вона не буде надто морозною, як про це говорили на початку грудня. У північних регіонах буде помірно сніжно. А ось на півдні найближчі місяці пройдуть без опадів.

До нової хвилі похолодання варто готуватися в другій половині січня: місцями температура опуститься до -15. Потепління прийде у кінці січня, очікуються відлиги.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

А от лютий буде по-справжньому лютим.

Весна

Зима затягнеться на довго, тому ранної весни, за прогнозами Прогнози говорять, що сніг остаточно зникне тільки до квітня. У березні температура повітря підніматиметься до +9...+10. В кінці квітня очікується похолодання, а справжнє тепло, +20...+23, прийде тільки до середини травня.

Літо

У цьому році році літо в Україні буде дуже спекотним у південних регіонах і м'яким на решті території країни. Червень буде дощовим для західних та північних областей. Крім того, можливі кілька хвиль похолодань.

Липень і серпень переважно будуть сухими та дуже спекотними. До серпня очікується прихід спеки в районі +30.

Осінь

Що стосується осені 2019, за прогнозами синоптиків, тепло затримається в країні надовго. До кінця вересня температура триматиметься на рівні +18...+20. А жовтень не бцде дощовим. А холоди і дощі прийдуть лише в листопаді. На початку цього місяця температура триматиметься на рівні +5...+8, а на півночі ближче до грудня українці побачать перший сніг і заморозки.

Нагадаємо, рятувальники попередили про небезпеку в Карпатах. В горах зберігається лавинна небезпека.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям розповіли, коли готуватися до потужних магнітних бур у січня 2019.

Також Знай.ua писав, що жителі Філіппін нажахані та чекають на цунамі через землетруси.

Дивіться: Як змінює життя на планеті глобальне потепління