Держслужба з надзвичайних ситуацій попереджає про значну сніголавинну небезпеку у середу, 3 січня. Рятувальники повідомляють, що склалася вона у двох регіонах Карпат.

Ця інформація була оприлюднена на сайті ДСНС.

Як розповіли в Укргідрометцентрі, в Карпатах очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень) 2 січня 2019 року у високогір’ї Івано-Франківської та Закарпатської області.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, що туристка з Києва каталася на лижах в Карпатах в долині Драгобрат, але втратила орієнтир у незнайомій місцевості і заблукала, про що повідомили у прес-службі ДСНС.

Рятувальники отримали інформацію про подію у 14:35, після чого на пошуки зниклої дівчини вирушили п'ять працівників гірського пошуково-рятувального відділення смт. Ясіня.

В 23:40 киянку знайшли в районі полонини Крачунеска та супроводили її до тимчасового місця проживання на курорті Драгобрат. Відзначається, що стан здоров'я туристки задовільний, за допомогою до медиків вона не зверталася.

Не так давно у французьких Альпах лавина ледь не поховала під собою 12-річного хлопчика, який дивом вибрався з халепи живим. Хлопчик разом зі своєю родиною відпочивав на курорті La Plagne. Його знесло лавиною, коли він покинув лижну трасу. Він катався спільно з групою лижників, але їхав попереду дорослих. Пошукову операцію розгорнули негайно, на допомогу залучили рятувальників. Відзначається, що лавина протягла хлопця щонайменше на сто метрів. На хлопчика не було маячка, який міг би вказати рятувальникам про місце його знаходження.

Як повідомляв портал "Знай.uа": гідрометцентр розповів, яка погода очікує українців у січні 2019 року. Згідно з повідомленням, середня температура становитиме від 0 до – 4 градусів, що тепліше на кілька градусів від показників за минулі кілька років.

Також "Знай.uа" писав, що синоптики попередили українців про мерзенної погоди, яка очікується в новорічну ніч.