В гірських районах українських Карпат після тривалого снігопаду опади досягли майже 70 см. Рятувальники попередили, що в даний момент ще зберігається вища ступінь лавинної небезпеки.

Про це стало відомо завдяки заяві директора Івано-Франківського обласного Центру з гідрометеорології Володимира Фриговича.

"На станції Пожижевської насипало до 70 см снігу. В Карпатах зберігається найвищий ступінь лавинної небезпеки", - сказав Фригович.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

За його словами, снігопади на Прикарпатті сьогодні припиняються. Очікують, що опади поновляться через два дні. Тоді сніг буде переходити в мокрий і навіть у дощ, тому що можливе різке підвищення температури.

За інформацією Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області, проїзд на автодорогах державного значення забезпечено. Для цього дорожники працювали цілодобово і використовували майже 30 т солі та 126 т піщано-сольової суміші.

Варто нагадати, що на День Святого Миколая 19 грудня і до кінця поточного тижня синоптики попереджають про погіршення погоди на сході і півдні країни.

"Попередження про погіршення погодних умов на території України. За даними Укргідрометцентру, 19 грудня у південних та східних областях пориви вітру 15-20 м/с", - зазначили в Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

У свою чергу синоптик Наталка Діденко у себе в Facebook уточнила, що циклон над Туреччиною і Чорним морем призведе до посилення вітру на півдні та сході України, періодично можливі незначні опади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в четвер у Києві та Київській області випаде місячна норма снігу. Ускладнення погодних умов на кону через переміщення циклону в бік області. Про це йдеться у факсограмі, розісланій головам райдержадміністрацій Київської області.

У повідомлення зазначається, що 20 грудня синоптики очікують сильний снігопад. Сніговий покрив значно збільшиться, зокрема від 30 до 40 см. А також посилиться швидкість вітру до 25-27 м/с. Місцями шквальний вітер досягне до 30–33 м/сек.

Нагадаємо, погода на святого Миколая: стихія влаштує чарівне свято.

Як повідомляв Знай.uа синоптики вибачилися за "аномальну" помилку.

Знай.uа писав, погода на тиждень: українців атакують крижані дощі, колючі морози і інші негаразди.