На Філіппінах стався потужний землетрус. Його магнітуда склала 6,9 балів. Жителів острова попереджають про можливе цунамі.

Як повідомляє геологічна служба США (USGS), епіцентр землетрусу знаходився на глибині більше 49 км і в 83 км на південний схід від населеного пункту Пундагитан. Землетрус стався сьогодні вранці, 29 грудня.

За попередніми даними, руйнувань і людських жертв немає. Тим не менш, у регіоні оголосили про загрозу цунамі. Сейсмологи кажуть, що хвилі цунамі від цього землетрусу можуть поширитися на 300 км від епіцентру і зачепити берега Індонезії та Філіппін, в той же час Гаваї знаходяться в безпеці.

Нагадаємо, Індонезія розвалюється на очах, новий землетрус добило країну: вже нема чого рятувати

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Індонезії знову сильно трясе від природних катаклизмів. Повідомляється, що на території країни стався потужний землетрус магнітудою 5,8. Про це стало відомо завдяки повідомленням Європейсько-середземноморського сейсмологічного центру.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Потужний землетрус в Італії змішало небо з землею: десятки жертв і руїни, фото після апокаліпсису

У середу, 26 грудня, італійську Сицилію струсонув потужний землетрус потужністю 4,8 бала. В даний час кількість постраждалих від землетрусу поблизу Катанні досягла близько 30 осіб, стихія призвела до численних руйнувань будинків.

Також "Знай.uа" писав, що Цунамі в Індонезії змило цілий концерт разом з глядачами: відео

Индонезии цунамі знесло зі сцени музикантів місцевої рок-групи Seventeen. Інцидент стався 22 грудня в місті Танджунг-Лесунг. На відео вокаліст потерпілого колективу розповідає про те, що стихія забрала життя трьох членів групи. Також він повідомив про те, що доля ще одного музиканта і його дружини невідома. Вони вважаються зниклими без вести.

Цунамі було зафіксовано 22 грудня в Зондській протоці, що розділяє острови Ява і Суматра. Хвиля могла виникнути через недавнього виверження вулкан Анак-Кракатау. Кількість загиблих в результаті цунамі в Індонезії зросла до 373. Майже 1500 отримали поранення. Сотні будинків зруйновані.