Помер відомий композитор та народний артист України Лев Колодуб. Професор Національної музичної академії України імені Чайковського пішов з життя 23 лютого у віці 88 років.
Про це повідомили в Національній музичній академії ім. Чайковського.
"Ректорат, Вчена рада, колектив Національної музичної академії ім. Чайковського висловлюють співчуття рідним, близьким, колегам і учням покійного", - йдеться в повідомленні Національної музичної академії ім. Чайковського.
Лев Колодуб також був відомим українським композитором, педагогом, музично-громадський діячем і професором Національної музичної академії ім. Чайковського.
Відзначається, що про дату, час і місце прощання з артистом буде повідомлено пізніше.

Лев Колодуб з дружиною Жанною

За своє багате творче життя Лев Колодуб написав багато симфонічніх та оперних творів, балетів, мюзиклів, концертів для різних інструментів, вокальну музику. На основі вір­шів Тараса Шевченка з "Кобзаря" та під впливом ілюстрацій до нього, композитор створив симфонію-думу "Шевченкові образи" та оперу "Поет".

Його твори десятки років виконуються не лише в Україні, а й здобули значний успіх серед виконавців у Німеччині, США, Канаді, Аргентині, Польщі, Болгарії, Румунії, Іспанії, Греції, Франції, Північній Кореї, Китаї.

Окрім написання музики, Колодуб також був педагогом та громадським діячем. Він очолював правління Музичного фонду України, був президентом Асоціації діячів духової музики України Національної всеукраїнської музичної спілки та головою Київської організації Спілки композиторів України.

У 2010 році став лауреатом Шевченківської премії за симфонію № 9 "Sensilis moderno" ("Нові відчуття"), симфонію № 10 "За ескізами юних літ", та симфонію № 11 "Нові береги".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще