В Україні проводиться індексація пенсій, яка не була проведена під час першого етапу пенсійної реформи. Новий перерахунок пенсійних виплат розпочнеться з 1 березня.

Про це заявив представник уряду у Верховній Раді Вадим Денисенко, пише видання "Хвиля".

"Люди, у яких були мінімальні пенсії, але в той же час великий трудовий стаж, вони більше 35-40 років працювали, але одержували невелику зарплату за життя. Цим людям, по суті, не було проведено серйозну індексації протягом першого етапу пенсійної реформи, який відбувся рік тому. Тому зараз прийнято таке рішення - всім пенсіонерам здійснюється індексація. Але суттєвою надбавки, на жаль, ці люди не отримали, тому що у них вийшли такі трудові умови за їхнє життя. Зараз прийнято рішення проіндексувати їх пенсії", - заявив він.

Вадим Денисенко

Українські пенсіонери зможуть отримати додаткові виплати. Їх отримають ті, кому в результаті індексації пенсій 1 березня дістанеться нижче мінімальної або мінімальна пенсія. Зокрема, це українці, які раніше мали низьку зарплату, але значний страховий стаж.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Велика частина пенсіонерів отримала індексацію, це люди, у яких і високий стаж, і високі зарплати за життя були, вони отримали певні надбавки ще в минулому році. А в цьому році відбудеться індексація. Тобто фактично всі пенсіонери отримають індексацію, мінімальна буде 100 грн. Люди, які мають великий стаж, але невеликі пенсії зараз, вони зараз отримають цю надбавку", - додав Денисенко.

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

Одноразова виплата буде складати 2400 гривень і буде нарахована двома однаковими траншами: 1200 гривень у березні та 1200 гривень у квітні. Така сума – це фактично ті кошти, які українцям не заплатили у 2015-2016 роках, коли була зупинена індексація пенсії.

Пенсійний фонд отримав ці додаткові 4,4 мільярда гривень, які виплатять пенсіонерам, за рахунок надходжень до бюджету грошей від розмитнення автомобілей на "єврономерах".

Нагадаємо, що перший президент незалежної України Леонід Кравчук розповів, що не має пенсії президента, а отримує лише депутатську в розмірі 18 тис. грн.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Гройсман анонсував старт автоматичної індексації пенсій: коли і на що чекати українцям.

Також "Знай.ua" писав про те, що В Україні змінюють систему субсидій: уріжуть, перевірять і змусять повернути.