Українським пенсіонерам перед виборами нададуть одноразову доплату до пенсії. Таку заяву зробили в Мінсоцполітики. В ході наради, в якій взяв участь і чинний український лідер Петро Порошенко, було вирішено, що в березні-квітні 2019 року пенсіонерам доплатять 2,410 гривень.

"У 2019 році пропонується їм (пенсіонерам ред.) здійснити доплату до пенсії 2,410 тисяч гривень. Чому мова йде саме про таку виплату? Мова йде про додатковий ресурс, який був отриманий від закону про "єробляхи".

Вперше явище, яке завдавало шкоди всій країні було повернуто на користь певним категоріям громадян. Тобто кошти від розмитнення "евроблях" в повному обсязі було спрямовано на такі виплати. Це ініціатива президента", заявив міністр.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

За його словами, 2,410 тисяч гривень – це фактично і сума, яку не заплатили 2015-2016 роках, коли була зупинена індексація пенсії. "Ця сума буде виплачена у березні-квітні 2019 року, додав представник уряду.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Кравчук обурився своєї "скромною" депутатської пенсією

Перший президент України Леонід Кравчук поскаржився на розмір своєї пенсії. Він повідомив, що не отримує виплати за виконання президентських обов'язків, а тільки депутатську пенсію.

Кравчук пояснив, що він отримує тільки депутатську пенсію в розмірі 18 тисяч гривень і поскаржився на цю несправедливість. При цьому екс-президент зазначає, що справа тут не в грошах, а справедливості.

Крім того, Леонід Кравчук зізнався, що регулярно піднімає це питання перед всіма президентами країни, але "нинішня влада настільки примітивна, що всі думають, що це я про гроші турбуюся".

В Україні існує обмеження з виплати пенсій – до 10 прожиткових мінімумів, тобто 14970 гривень. Однак є 19,2 тисячі пенсіонерів, які отримують більше цієї норми. Найбільшу пенсію в Україні отримує Герой України, льотчик-випробувач.

Нагадаємо, Кравчук поставив Зеленському жорсткий ультиматум. Колишній гарант оцінив шанси кандидатів.

Як повідомляв Знай. ua, Кравчук розкрив страшну правду про Януковича. Про замах стало відомо після телефонного дзвінка.

Знай. ua писав, що Кравчук назвав Донбас іншою країною. Тимчасово окуповані території не будуть такими, як раніше.