В останньому зимовому місяці, лютого, Карпати радують жителів і туристів первоцвітами. Так, в Карпатах з'явилися перші крокуси. Примітно, що ця рослина внесено в Червону книгу та їх вважають неоціненими.

Один з жителів Крпат написав на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук, що весна вже не за горами, а в горах. Саме так він підписав фотографії, якими вирішив поділитися з громадськістю.

Варто відзначити, що крокуси мають і іншу назву - шафран. Відомо, що крокуси - це весняні квіти і дуже дивно, що з'являються первоцвіти саме взимку. Зараз ще досить холодно для того, щоб весь ліс був усіяний цими прекрасними фіолетовими рослинами. Тим не менш відомі випадки коли шафран з'являвся ще тоді, коли на землі були кучугури снігу.

Цікаво, що саме ці квіти є найвищими серед усіх, які ростуть в Карпатах.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, в Запорізькій області зими зацвіли кульбаби. Це ще один доказ того, що в Україну наближається весна. Відомо, що перші кульбаби з'явилися в середині лютого. Швидше за все, це одиничний випадок. Так як для цвітіння цих жовтих квітів ще не настав час.

Як раніше повідомляв Знай.uа, холостяк Микита Добринін, головний редактор глянцю, розповів, які дівчата йому подобаються. Він любить відкритих і чесных. А сот ті, хто каже, що ходить в туалет по-великому кульбабами, не в його смаку.

Знай.uа писав, Європейський Союз планує вирубати всі українські ліси. Хоча Європейський Союз наполегливо чинить разносторонюю підтримку законодавчим заходам, що вживаються державами для збереження лісів та боротьби з незаконними вирубками, ЄС неодноразово заявляв, що заборона експорту з України не може вважатися відповідним або ефективним заходом для цієї мети, і неодноразово пропонував співпрацю в області зберігання і управління лесническим господарством.