ЄС офіційно попросив провести консультації з Україною в рамках Угоди про асоціацію з її мораторію на експорт необробленої деревини. Про це йдеться в повідомленні Європейської комісії від 16 січня.

"ЄС вважає, що довготривале обмеження торгівлі України є порушенням ключових торгових положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, які забороняють будь-які форми обмежень на експорт", - заявили в ЄК.

"Хоча ЄС рішуче підтримує законодавчі заходи, що вживаються державами для збереження лісів та боротьби з незаконними вирубками, ЄС неодноразово заявляв, що заборона експорту з України не може вважатися відповідним або ефективним заходом для цієї мети, і неодноразово пропонував співробітництво в галузі збереження і управління лісами", - сказано в заяві.

У Брюсселі зазначили, що консультації щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС стануть першим кроком у вирішенні суперечок.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

"ЄС сподівається, що питання може бути успішно вирішене під час цих двосторонніх консультацій", - додали в Єврокомісії.

Раніше повідомлялося, що міністерство з питань тимчасово окупованих територій несподівано відмовилося показати українцям список юридичних та фізичних осіб, проти яких були введені нові антиросійські санкцій перед новим роком.

Про це пише "Українська правда".

Відповідне звернення видання направило на адресу Міністерства.

"Запитувані відомості є службовою інформацією і розголошенню не підлягають", - йдеться у відповіді.

Журналісти додають, що в попередній відповіді МінТОТа говорилося, що розпорядником запитуваної інформації є Кабмін. Уряд у свою чергу відповів, що не є розпорядником запитуваної інформації, тому направив запит в МінТОТ.

Нагадаємо, Євросоюз втратив мільярдний статок через розрив з Великобританією.

Раніше Знай.ua повідомляв, Україна, ЄС і Росія зберуться на газові переговори.

Також Знай.ua писав, Євросоюз відмовився від €500, і українцям доведеться за це заплатити.