З'явилася інформація, що на саміті в Брюсселі лідери країн-членів Євросоюзу повинні запропонувати допомогу українським регіонам, які постраждали від російської агресії в Азовському морі. Тим не менш нові обмежувальні заходи щодо російської економіки, бізнесу або політики прийняті не будуть.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Euractiv, яке посилається на проект висновків саміту.

За інформацією журналістів, в проекті немає згадки про те, що повинні розглядатися подальші санкції проти РФ. Уточнюється, що між державами-членами ЄС присутні розбіжності з цього питання.

Також дипломати розраховують на продовження існуючих санкцій, але не досягнуто консенсусу щодо збільшення тиску, до якого закликає ряд країн. Один з німецьких дипломатів підтвердив, що в Євросоюзі відсутній консенсус щодо введення нових санкцій проти Росії за дії в Азовському морі.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

В той же час Євросоюз готує пропозиції з фінансових та інших заходів, спрямованих на допомогу районам Східної України, які відчувають негативний ефект через те, що Росія заважає вільному судноплавству в Азовському морі.

Варто нагадати, що Європарламент виступив за припинення реалізації проекту газопроводу Північний потік-2. Про це йдеться у прийнятій в середу, 12 грудня, резолюції. Згідно з ухваленим рішенням, призначення даного проекту чисто політична, представляє небезпеку енергетичній безпеці Європи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, західні країни навряд чи введуть нові санкції проти Росії - Україні прийшов час взяти у свої руки ініціативу по залученню РФ до відповідальності. В першу чергу, необхідно діяти в міжнародних судах. Таку думку висловив російський опозиціонер Костянтин Боровий.

Нагадаємо, Ердоган оголосив нову війну в Сирії.

Як повідомляв Знай.uа у Конгресі США закликали зупинити Путіна.

Знай.uа писав, ПАРЄ пробачила Путіну злочини в Україні.