Національний банк України (НБУ) на 1 березня 2019 року встановив офіційний курс на рівні 26,85 грн/долар, що на 14 копійок нижче порівняно з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

курс валют
курс валют

Офіційний курс гривні до долара на 1 березня встановлено на такому рівні: 2685,9165 гривень за 100 доларів (-13,3599 гривень).

При цьому курс долара на 28 лютого становить 2699,2764 гривень за 100 доларів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Національний банк України оголосив війну готівковим грошам. Національний регулятор оприлюднив проект постанови, якою зобов'язався втричі знизити ліміт готівкових розрахунків підприємств з громадянами.

Про це стало відомо завдяки повідомленням на офіційному сайті НБУ.

Якщо в даний момент готівкове обмеження становить близько 50 тисяч гривень, то після затвердження нового порядку воно знизитися до 15 тисяч гривень. А поки має статус "для ознайомлення". Тим не менш, за загальним правилом, його візьмуть рівно через місяць, після того, як він вступить в законну силу. Якщо говорити іншими словами, то вже у квітні українці зіткнутися з величезною купою неприємностей.

НБУ
НБУ

У національному банку не пояснюють, чим викликана чергова хвиля атак на готівковий обіг. Тим не менш, якщо враховувати той факт, що люди, як і раніше, зможуть розраховуватися один з одним і оплачувати товари і послуги в магазинах до 50 тисяч гривень. Очевидно, що спокою регулятору не дають схеми переведення в готівку грошей юридичним особам.

В той же час, боротьба з тінню обіцяє неприємності і простим українцям. Адже їх взаємовідносини з бізнесом не обмежуються виключно покупками продуктів у супермаркетах, холодильників і машин.

Варто нагадати, що нещодавно з'явилася інформація про те, що Національний банк України хоче звузити сфери використання готівкових грошей. Про це повідомила прес-служба НБУ. В НБУ зазначили, що хочуть знизити граничну суму розрахунків готівкою суб'єктів господарювання з фізичними особами з 50000 гривень до 15000 гривень, тобто встановлення її в розмірі, що не перевищує 10% від суми, встановленої для фінансових операцій з готівкою, які підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу.

Нагадаємо, курс долара змусить економити кожну копійку.

Як повідомляв Знай.uа, українську платіжну систему позбавили ліцензії: перші подробиці.

Знай.uа писав, ПриватБанк розповів, як українці зберігають свої кровні: купують кілограмами.