З 1 квітня по 9 червня ловля риби в Україні буде заборонена.

Штраф – від 34 гривень до 6800 гривень. За серйозні порушення загрожує термін у три роки тюрми.

Про це розповів голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков.

З початком нересту вступає в дію щорічний заборона на рибну ловлю.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Чистяков додає, що, згідно з наказом Держрибагентства України «Про заходи щодо встановлення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах України в 2018 році», з урахуванням погодження Інституту рибного господарства НААН України з метою охорони водних біоресурсів у період їх природного відтворення в рибогосподарських водних об'єктах вводиться заборона на вилов усіх видів риби у період з 1 квітня по 9 червня (включно) 2018 року, крім аматорської риболовлі однією поплавковою вудкою з одним гачком на рибалку або спінінгом в світлий час доби з берега в місцях, визначених ихтиологическими відділами обласних управлінь рибоохорони.

Дата і строки можуть бути змінені по ряду факторів, які вплинуть на розмноження риби.

Це роблять для того, щоб зберегти вітчизняні рибні ресурси, а також зберегти сприятливі умови для нересту риби. Оскільки нерест – найважливіший період рибної життя.

"Асоціація рибалок України закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися правил рибальства. А також реагувати на факти браконьєрства. Якщо ви стали свідком правопорушення на воді, просимо невідкладно повідомляти на гарячу лінію. Від того, як пройде нерестова компанія, залежить кількість риби в наших водойми", — підкреслює Чистяков.

Якщо порушити правила риболовлі під час нересту, то загрожує покарання: від адміністративного і аж до кримінального.

"Шановні рибалки і любителі відпочинку на водоймах, Асоціація рибалок України звертається до вас і просить у цей період року шанобливо і дбайливо ставитися до водних жителям, які готуються до нересту. Допоможіть захистити рибу, не допускайте варварського її вилову в період нересту. Не залишайтеся байдужими до порушень природоохоронного законодавства та у разі виявлення фактів браконьєрства на водоймах повідомляйте про них у природоохоронні та правоохоронні органи", — рекомендує глава асоціації.

Нагадаємо, Рибалка виловив у відкритому океані маленького хлопчика: вражаюча історія

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Жінка знайшла на березі ненародженої акуленка і врятувала його. Маленька гроза морів розтопить ваші серця

Також Знай.ua" писав про те, що Українці отримали шанс на евробляхи за копійки: як працює схема без розмитнення