Начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик поділився прогнозом погоди на початок березня. Так, українці вже можуть сміливо сподіватися на ранню весну та її теплі, свіжі дні, яких так не вистачало після виснажливої зими. Однак перед тим, як ховати в дальній куток шафи важкі пальто і теплі шарфи, доведеться пройти випробування справжніми морозами, упевнений фахівець.

Чого чекати від погоди 1 березня?

Зараз доволі тепло, але прогнозуємо тенденцію до невеликих опадів на вихідних.

1 березня очікуємо більш-менш такі ж погодні умови, як сьогодні (у четвер, 28 лютого, – НП), тобто загалом буде не холодно. На Заході ми очікували максимальної температури до +10 градусів, на решті території – від +5 до +7. Щодо опадів, то це зовсім невеликий сніг в північно-східній частині України, на решті території – без опадів.

Яким буде перший весінній уікенд?

Вихідні будуть прохолодні, бо 2-3 березня в Україну зайде порція холодного повітря. Нічні температури знизяться й становитимуть від -3 до -8 градусів, і навіть до -10 чи -12 градусів на північному сході, у Харківській, Сумській, Луганській областях.

Денні температури на вихідних очікуються на рівні в середньому близько нуля градусів, від -2 до +3, а на Північному Сході – від 0 до -5 градусів.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Коли прийде справжня весна

Наступного тижня вже буде притаманна для весни погода – і по температурі, і снігу не побачимо, з неба буде дощ капати. З 4 березня знову піде тепле повітря із Заходу. Там почнуться дощі, температура підвищуватиметься, й погода поступово повернеться до весняних показників: від +3 до +8 градусів. А подекуди на Півдні й вище – до +12 градусів вдень та від нуля до +5 вночі.

Тобто мінусової температури вже не буде. На Заході дощі будуть помірними, а на решті території подекуди очікуються лише невеликі опади.

Як повідомляв портал Знай.иа, синоптики розповіли, коли в Україну прийде весна. Із Заходу через кілька днів в Україну прийде плюсова температура. Синоптики заявляють, що це буде навіть теплий циклон. Про це стало відомо завдяки повідомленням Укргідрометцентру.

Також "Знай.uа" писав, що Польща вже втратила лідерство серед країн, в яких українців з нетерпінням чекають. Згідно з дослідженнями фахівців, зарплати, які отримують наші громадяни за кордоном, ні в яке порівняння не йдуть з копійчаними зарплатами на українських підприємствах.