1 березня пенсії в Україні проіндексовані більше ніж 8 мільйонів людей.

Але під індексацію потрапили не всі.

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

Про це стало зрозуміло зі слів головного виконавчого директора Української федерації страхування, керівника Інституту цивільних свобод Галини Третьякової

"Під індексацію не підпадають особи, яким пенсію нараховують не на підставі закону "Про державне пенсійне страхування", а інших законів. Наприклад, на підставі закону про судоустрій, про держслужбу. Тобто підвищення з 1 березня не торкнеться народних депутатів, прокурорів, наукових діячів", – зазначає вона.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Не варто очікувати підвищення заслуженим працівникам, так як їх пенсії вважаються окремо, зазначає експерт.

Експерт нагадує, що пенсія не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів, тобто 14 970 грн. Тому, якщо після індексації пенсія перевищує цей рівень, зростання чекати не варто.

Нинішня індексація буде проведена з урахуванням зміни рівня інфляції та середньої заробітної плати. При цьому найбільша надбавка ождиает тих, хто має солідний страховий стаж, говорить економіст Олексій Кущ.

пенсії в Україні
пенсії в Україні

"Найбільшу індексацію отримають пенсіонери з великим стажем – 30 – 35 років. Вони які отримували 1800 грн – 2400 грн, і їх чекає найбільша індексація 20 – 25%. Таким чином вони отримають пенсію, більшу на 400 – 600 грн . Найнижча індексація буде у тих, чиї пенсії розраховували, виходячи з зарплат за останні 10 років. Їх індексація складе 200 грн – 300 грн", – каже економіст.

Він зазначає, що очікувана індексація покликана нівелювати відносний дисбаланс у виплатах тих пенсіонерам, основна частина трудового стажу яких припала на роки існування СРСР і 90-х.

Нагадаємо, В Україні перерахували пенсії: проста формула

Як раніше повідомляв "Знай.ua" В Одесі пенсіонерів жорстоко б'ють і грабують: відбирають у стареньких останні копійки

Також "Знай.ua" писав про те, що У Юлії Тимошенко знайшли підозрілі мільйони: пенсіонери спонсорували