У православному календарі це день пам'яті святого мученика Феодора Тирона. Інші назви свята: «Федір», «Хведор Тирянин», «Федір-тиран», «Ярило з сохою-бороною». Також сьогодні батьківська субота з церковним календарем. У ці дні не можна говорити поганого про небіжчиків.

Під час подачі поминальних записок не можна подавати імена самогубців і нехрещених православних людей. Під час поминання великий гріх пити горілку, а на кладовищі влаштовувати бенкет. На застілля можна їсти тільки скромну пісну їжу і читати молитви про покійних. На могилі не можна залишати предмети життя покійного, які вказують на його погані уподобання і шкідливі звички, просто помоліться про відпущення його гріхів.

Що ще не можна робити 2 березня у батьківську суботу? Не можна сьогодні відмовляти в милостині, а веселитися занадто шумно теж заборонено. Але сумувати теж не потрібно, адже людина перейшла у кращий світ. За народними прикметами сьогодні не можна дивитися вночі на небо, тому що якщо побачите падаючу зірку, то сильно захворієте.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Сни з 1 на 2 березня вважаються віщими.

Вони означають наступне: вбиратися — до швидкої подорожі; прати одяг дружини — до розлучення або до скандалу; ікона сниться — до серйозних переживань; реготати уві сні — до переляку і жаху; плескати в долоні — до зміни роботи; голосити уві сні — до довгого, спокійного життя; щипати брови — до хвилювання і страху; в темряві перебувати — потрапити в халепу.

Приказки та прикмети:

  • Яка погода у цей день, такому і літу бути.
  • Ворона купається – до тепла.
  • Якщо день туманний, то травень буде холодним.
  • Яскравий місяць ввечері обіцяв хороший врожай взагалі, а дощ — достаток хліба і льону.
  • Якщо птахи повертаються з теплих країн, то весна буде ранньою.

Нагадаємо, українським пенсіонерам перед виборами нададуть разову доплату до пенсії. В ході наради, в якій взяв участь і чинний український лідер Петро Порошенко, було вирішено, що в березні-квітні 2019 року пенсіонерам доплатять 2 410 гривень.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики розповіли, коли в Україну прийде весна. Із Заходу через кілька днів в Україну прийде плюсова температура. Синоптики заявляють, що це буде навіть теплий циклон.

Також Знай.ua писав, що Польща вже втратила лідерство серед країн, в яких українців з нетерпінням чекають. Згідно з дослідженнями фахівців, зарплати, які отримують наші громадяни за кордоном, ні в яке порівняння не йдуть з копійчаними зарплатами на українських підприємствах.

НАРОДНЫЕ ПРИМЕТЫ НА 2 МАРТА