У суботу, 2 березня, стало відомо про те, що помер Жорес Алфьоров - відомий радянський і російський учений, лауреат Нобелівської премії з фізики.

За її словами, академік помер в ніч з п'ятниці на суботу, приблизно о 00.00 за київським часом. Всього через два тижні йому виповнилося б 89 років.

Причина смерті Жореса Івановича поки не розкривається, проте в кінці минулого року він звертався у лікарню з приводу гіпертонії. Вчений провів під наглядом медиків близько місяця і був виписаний за кілька до святкування Нового року.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Жорес Алфьоров народився в Вітебську, закінчив електротехнічний інститут Ленінграді, а в 2000 році отримав Нобелівську премію з фізики за розробку напівпровідникових гетероструктур та створення швидких опто - та мікроелектронних компонентів. В останні роки академік був головою президії Санкт-Петербурзького наукового центру РАН. У його честь названий астероїд і одна з мінських гімназій.

Був головним редактором журналу "Фізика і техніка напівпровідників", членом редакційної колегії журналу "Поверхня: Фізика, хімія, механіка".

Раніше ми писали, що помер радянський і російський сценарист і драматург Владислав Федосєєв. Про це повідомляє НП з посиланням на сайт Союзу кінематографістів Росії.

Федосєєв пішов з життя у віці 83 років. Серед його робіт — фільм "Земля Саннікова", психологічна драма "Степовий король Лір", історична хроніка "Преподобний Сергій", комедія "А людина грає на трубі", і т. д.

Також ми писали, що у США помер відомий піаніст і творець музики Андре Превін. Він чотири рази вигравав "Оскар" і десять разів "Греммі".

Андре створював музику для багатьох голлівудських фільмів. Він виграв нагороди за такі фільми, як "Рідоти" (1958), "Поргі і Бесс" (1959), "Ніжна Ірма" (1963) і "Моя прекрасна леді" (1964).

У 1969 році він став головним диригентом Лондонського симфонічного оркестру, також в різні роки очолював оркестри в таких містах, як Х'юстон, Пітсбург, Лос-Анджелес і Осло.

Нагадаємо, Зірка "Менталіст" загинула страшною смертю: не побажаєш нікому

У п'ятницю, 1 березня, стало відомо про раптової смерті відомої голлівудської актриси Лізи Шерідан в США.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", помер легендарний екс-президент: підняв країну з колін