Незабаром в Україні відбудеться фестиваль Startup ГогольFest. У зв'язку цим з'явиться перший у Європі арт-поїзд в напрямку Київ-Маріуполь. Він буде везти музикантів, художників, акторів та інших бажаючих порапити на захід.

Про це директор фестивалю Максим Демський, пише "Укрінформ".

"26 квітня через Києва в напрямку Маріуполя відправиться 10-вагонний ГогольТрейн. Ми хочемо створити прецедент, коли культура об'єднує міста, зміцнює взаємозв'язки і стимулює будувати інфраструктуру", - сказав він.

Андрій Палатний та Максим Демський

Такий арт-потяг під назвою "ГогольТрейн" може увійти в ключові культурні явища сучасної України.

"Це буде перший в Європі фестивальний поїзд. Попередній і єдиний такий випадок був у 1970 році в Канаді. То був Festival Express, який з'єднав Торонто, Вінніпег і Калгарі. Весь шлях від міста до міста в поїзді нон-стоп тривала джем сесія від музикантів різних потужних груп", - розповів Демський.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Окремо в "ГогольТрейн" буде працювати кіногрупа. Документування культурного явища почнеться з київського перону і буде відбуватися протягом поїздки і перебування в Маріуполі. Врезультаті цього організатори планують презентувати стрічку про подію на українських і європейських кінофестивалях.

Стати учасником "ГогольТрейна" зможе кожен, хто придбає путівку гогольтрейнівца. Це буде комплексний квиток, куди входить дорога у дві сторони, а також проживання в Маріуполі протягом 3 днів і 3 ночей. Вся інформація буде доступна на окремому сайті. Відкрити реєстрацію організатори обіцяють вже в середині березня.

Назад до столиці ГогольТрейн повернеться 1 травня. Як повідомлялося, міжнародний фестиваль Startup ГогольFest вдруге відбудеться в Маріуполі. Розпочнеться 26 квітня і триватиме до 1 травня.

ГогольFest – це міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва. Протягом 10-ти років фестиваль проходив у Києві. Та виникла ініціатива від громади Маріуполя провести захід у цьому місті, яку підтримала міська рада.

Нагадаємо, що у Дніпрі пройде найбільший в Україні фестиваль БezViz.

Нещодавно "Знай.uа" писав, Atlas Weekend скасував виступ улюбленої групи українських підлітків.

Також "Знай.uа" писав, про те, що кияни перекрили вулицю та влаштували вечірку століття.