Українців стає все менше. Так, за останній рік кількість населення країни скоротилася на 233,2 тисячі осіб. Нині українців налічують 42 мільйона 153 тисячі.

Про це йдеться в повідомленні Державної служби статистики України.

У Держстаті констатують, що перевищення кількості померлих над кількістю живонароджених залишається суттєвим: 100 проти 57.

Оцінка населення України не враховує тимчасово окуповані території Донеччини та Луганщини і Автономної Республіки Крим із Севастополем.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Також в Україні у 2020 році може відбутися перепис населення. Для цього наприкінці 2019 року буде проведено підготовчий етап у вигляді пробного перепису в одному з районів Києва і одному районі Київської області, йдеться в оприлюдненому в четвер публічному звіті глави Держстату Ігоря Вернера.

"Пробний перепис населення (ППН-2019) - підготовчий етап до проведення Всеукраїнського перепису населення в 2020 році (ВПН-2020)... Час проведення - грудень 2019 року. Місце проведення - Оболонський район м.Києва та Бородянський район Київської області. Основне завдання - підготовка до ВПН-2020 ", - йдеться в тексті звіту.

Перший та єдиний в незалежній Україні перепис населення відбувся 5 грудня 2001 року. Проведення наступного перепису, раніше запланованого на 2011 рік, неодноразово відкладали. В останній раз розпорядженням уряду №1323-р від 16 грудня 2015 року всеукраїнський перепис населення було перенесено з 2016 на 2020 рік.

У квітні 2018 року Кабінет Міністрів України створив міжвідомчу комісію з питань сприяння проведенню всеукраїнського перепису населення. Очолив комісію перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів. За його словами, за результатами роботи будуть внесені пропозиції щодо термінів проведення пробного перепису населення та вибору варіанта його проведення в 2020 році.

Нагадаємо, що ми писали "Скільки українців насправді проголосує на виборах: 35 чи 25 мільйонів".

Раніше портал "Знай.ua" писав, що Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів опитування серед потенційного електорату стосовного того, за кого б вони голосували, якби вибори проводилися в середині лютого.

Як повідомляв "Знай.ua", що працювати буде нікому: експерт шокував зворотною стороною безвізу.