Росіяни похвалилися тим, що Кримський міст успішно пережив 900 штормових годин: "За першу в історії діючого мосту зиму метеостанції зафіксували в Керченській протоці понад 900 штормових годин (майже 38 діб). За даними Кримського управління по гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища, самим вітряним став січень (330 годин). У певні дні пориви вітру досягали 24 метрів в секунду, а висота хвиль – 2,5 метрів. У цьому ж місяці в регіоні випала найбільше за зиму кількість опадів: 64,3 мм, що становить 200,9% від середньої багаторічної норми січня (32 мм)".

Кримський міст

Згідно із заявою начальника служби логістики компанії "СГМ-Міст" Ігоря Сталоверова, за час будівництва конструкції зима 2017 року стала найбільш суворою. Він зазначив: "Тоді штормове попередження оголошувалося на 1000 годин, а в лютому споруджуваний міст самостійно "пережив" льодохід. Лід товщиною до 12 см на кілька діб скував ділянки протоки. З приходом тепла крижини вільно пройшли між опорами моста з азовського боку на чорноморський".

Кримський міст

Також прозвучали хвалькуваті переконання в тому, що міст проектувався з урахуванням складних кліматичних умов в протоці: "На етапі розробки проекту був проведений аналіз багаторічних прогнозів погоди, вивчені всі максимуми за минулі десятиліття, а також льодова обстановка. З урахуванням цього створювався конструктив з підвищеним запасом міцності. Наприклад, автодорожню арку висотою 45 метрів – найбільш уразливий перед вітром елемент моста з високою парусністю – обладнали спеціальними пристроями для зниження вітрового навантаження".

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Заявлена кількість автомобілів, що проїхали по мосту за три зимових місяці – понад півмільйона, при цьому максимальне навантаження припало на грудень.

Нагадаємо, раніше зазначалося, що експерти озвучили регіони країни, у яких зафіксовані найвищі зарплати. Перше місце, природно, посіла столиця України.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в одному з районів Харківської області спалахнула епідемія кору, внаслідок чого було прийнято рішення про введення карантину.

Також "Знай.uа" писав, що Петро Порошенко пообіцяв військовим підвищення заробітних плат, але тільки тим, хто перебуває на передовій.