Співробітники Держприкордонслужби та Національної поліції розкрили схему, за якою російські військові законно потрапляли на територію нашої країни.

Для того, щоб російський військовий потрапив у Україну, він разом зі своїми документами проходив ретельну підготовку, про що йдеться на сайті Державної прикордонної служби.

Український прикордонник

Перш за все, для відправки в Україні підбирали осіб азіатської та кавказької зовнішності. Надалі їх документи передавалися посібникам, які перебували на території України. Вони проставляли фальшиві печатки з датами в'їзду в України на різних пунктах перетину кордону. У відомстві підкреслили, що це робилося для притуплення пильності прикордонників. Через деякий час військовий прибував в Україну і під час перетину кордону у нього ніяких проблем не виникало.

Після того, як схема була розкрита, прикордонникам вдалося затримати росіянина, який знаходиться в міжнародному розшуку, а також ще кількох іноземців, які були засуджені за вчинення тяжких злочинів. Крім цього, в Києві були затримані двоє спільників, громадяни України і Росії, які чекали нові паспорти іноземців, щоб проставити на них печатки.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Українська кордон

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що громадянам України для безвізового в'їзду в країни ЄС відтепер необхідно отримати спецдозвіл. Стало відомо, що для того, щоб отримати спеціальний дозвіл, потрібно заплатити 7 євро та заповнити заяву-анкету через інтернет портал.

Як повідомляв портал "Знай.uа": місцева влада Естонії ввела нову програму з пошуку ІТ-талантів з усього світу. Тим, хто зможе пройти відбір, оплатять проживання і поїздку в країну на період проходження співбесіди у провідних IT-компаніях країни. Крім того, в отриманні дозволу можуть відмовити з різних причин.

Також "Знай.uа" писав, що прем'єр-міністр Пакистану Імран Хан закликав до переговорів з керівництвом Індії. Він сподівається, що "здоровий глузд переможе" і вийде досягти деескалації конфлікту між сусідами з ядерним потенціалом.