19 лютого у господарському суді Києва відбулося перше судове засідання, пов'язане із скандалом навколо Comic Con.

Про це йдеться у офіційній заяві косплеєрів у Facebook.

Приводом для судової тяганини стало те, що ТОВ "Київ Комік Кон" наполягає на тому, що ТОВ "Комік Кон Україна" не має права використовувати назву Комік Кон та Comic Con.

"Фактично, за те, що в Україну завітали Джон Ріс-Девіс, Брайан Декарт, Амелія Роуз Блер, за те, що більше 20 тисяч відвідувачів провели вихідні у компанії улюблених героїв коміксів, а українські видавці представили свої нові роботи – у "Комік Кон України" вимагають 1 млн грн та відмовитися від назви Комік Кон", - йдеться в заяві.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

☣ Комік Кон Україна у небезпеці! ☣ 19 лютого у господарському суді Києва відбулося перше судове засідання, яке може...

Geplaatst door Comic Con Ukraine op Maandag 4 maart 2019

Скандал тягнеться ще з серпня минулого року, коли ТОВ "Київ Комік Кон" подало заяву до Антимонопольного комітету України з метою зірвати проведення фестивалю.

Тепер ТОВ "Київ Комік Кон" подало позов до господарського суду Києва про стягнення збитків за порушення прав на знак для товарів і послуг.

"На думку київського фестивалю (нагадаємо, "комік кон" у всьому світі є синонімом слова "фестиваль коміксів, комікс конвент"), фестиваль "COMIC CON Ukraine" не має права на існування, оскільки існує інша зареєстрована марка – "kyiv COMICCON", - сказано в повідомленні.

"До проведення Comic Con Ukraine 2018 долучилися десятки професіоналів. Скільки зусиль вкладено у те, щоб привезти музей "Зоряних війн", поставити сцену такого рівня... Тому цей позов – це не питання 1 000 000 грн. Це питання розвитку всього напрямку конвентів подібного рівня. Це напад на весь формат проведення", - стверджують відповідачі.

"Це зумисно організований напад на понад 1000 косплеєрів, понад 55 учасників тематичного маркету, десятки художників та видавців. А найголовніше – це напад на інтереси тисяч відвідувачів, які підтримали Comic Con Ukraine цього року", - підкреслюють у повідомленні.

Нагадаємо, минулорічий Comic Con, що проводився на Лівому березі столиці і зібрав тисячі учасників з різних куточків України, став одним з найяскравіших заходів у Києві.

Як повідомляв раніше Знай.ua, події, що відбулися в кіновсесвіті Marvel сполохали фанатів.

Також Знай.ua писав про те, що американський письменник, актор, сценарист і творець безлічі персонажів коміксів, колишній президент і голова ради директорів видавництва Marvel Comics Стен Лі, який пішов з життя 12 листопада, перед смертю створив образ ще одного героя.