З 2002 року лісосмуги, які є перепоною для ерозії грунту на степовій Херсонщині, перестали кому-небудь належати. Про це повідомляє "ТСН".

Кілька років тому лісові браконьєри почали активно вирубати дерева в даних зонах. Працює дві бригади - одна пиляє, а друга відповідно вивозить.

Браконьєри відповідають за це лише штрафом, коли їх ловлять. Після того як їх випускають, все починається заново.

Відсутність дерев призводить до погіршення якості грунту, тому степові смерчі стали з'являтися все частіше.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Але на даний момент, з початком децентралізаційних процесів, є можливість поставити лісосмуги на баланс ВІДГ. А вони зможуть доглядати за необхідними лісосмугами.

Нагадаємо, що Екологічна катастрофа: киян закликають сидіти вдома Найгірша ситуація склалася в районі Бессарабської і Деміївської площ. Зараз у столиці України знову спостерігається скупчення отруйних речовин в повітрі. Так, Державна служба з надзвичайних ситуацій виявила високий рівень діоксиду азоту і формальдегіду у повітрі.

Нещодавно "Знай.uа" писав, що Екологічна катастрофа в Криму: кількість госпіталізованих дітей жахає В Херсоні 15 дітей потрапили в лікарню. В матеріалі служби йдеться, що діти опинилися в лікарні з підозрою на отруєння хімічними речовинами у зв'язку з небезпечними викидами в атмосферу в північній частині незаконно анексованого Криму.

"Знай.uа" повідомляв, що Екологічна катастрофа в Криму: як захистити себе Поради від Моз. При виявленні щільною концетрации речовини необхідно загерметизувати приміщення. На вулиці слід уникати низин, так як це відмінне місце для скупчення газу. Після вулиці рекомендується прийом душу.

Варто нагадати, що "Ми всі вболіваємо, це просто екологічна катастрофа", - на Миколаївщині річка забарвилася в підозрілий колір, жителі в паніці Жителі Нової Одеси в шоці від екологічного стану річки. В Миколаївській області вода в притоці річки Південний Буг в районі Нової Одеси стала червоного кольору. Місцеві жителі скаржаться на огидний запах та погіршення здоров'я.