Міжнародний день зубного лікаря

Це свято професійне для стоматологів. Дату обрали через один визначний винахід в стоматології. Джон Грінвуд, який був зубним лікарем і особистим стоматологом Джорджа Вашингтона, в 1790 році винайшов стоматологічний бор. Спочатку цей день відзначали в США і це було національне професійне свято. Далі стала святкувати й Індія, і інші країни.

Обов'язково в цей день проводять лекції та просвітницьку роботу про те, як необхідно регулярно і ретельно доглядати за зубами. Найбільше уваги приділяють дитячому карієсу та його профілактиці.

Попільна середа — початок Великого посту у західних християн

Попільна середа відкриває Великий піст, а Пасха закриває цей період, який триває 45 днів, але відноситься до латинського обряду католицької, англіканської і кількох лютеранських церков.

Існує давній звичай, згідно з яким на лоб віруючим наносять знамення хреста з допомогою освяченого попелу. У традиції євреїв посипати голову попелом – це символ покаяння і скорботи. Для створення попелу беруть вербні або пальмові гілки, які зберігали з минулого свята Входу Господнього в Єрусалим, спалюють і освячують вже попіл. Вогонь символізує вогонь любові, у якого є здатність перетворювати на попіл все грішне. В попільну середу слід дотримуватися суворого посту.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Національний день заморожених харчових продуктів в США

Зараз заморожування продуктів вважається звичайною справою і широко застосовується у світі. Але так було не завжди і це велике досягнення, яке допомогло зберігати їжу набагато довше, а не викидати. В Америці це свято відзначають щороку 6 березня, так як в цей день в 1930 почали продавати перші заморожені продукти.

Православні свята:

  • 3-я приуготовительная седмиця Великого Посту. Сирна седмиця — суцільна. Виключається м'ясна їжа.
  • Преподобного Тимофія, що в Символах.
  • Святителя Євстафія, архиєпископа Антіохійського.
  • Святкування ікони Божої Матері Козельщанської.
  • Масляна.

Тимофій Весновій

День назвали в честь преподобного Тимофія, він жив у Малій Азії в 8 столітті в пустелі. В юності він вирішив, що ніколи не подивиться на жіноче обличчя, і жодного разу не порушив цю обітницю. У нього був дар зцілення і виганяти злих духів. Весновієм його назвали, бо вітри ставали набагато теплішими. Літні люди в цей день з печі злазили і перебиралися на призьбу. Вони дивилися, яка погода, якщо день погожий, то такою буде і весна.

Іменини в цей день

Олександр, Георгій, Григорій, Данило, Захар, Іван, Костянтин, Микола, Павло, Тимофій

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.

Народні прикмети на 6 березня