Всеволод служить у складі 72-ої окремої механізованої бригади, імені Чорних Запорожців, повідомляє благодійний фонд "Повернися живим". Зі складом він пройшов пекло Авдіївки в 2017-му, а так само брав позицію "Алмаз" разом зі старшим сином.

"Буде 48 років в цьому році",- каже киянин Всеволод, батько п'ятьох дітей, якого дуже довго не хотіли брати в армію. Фразу "ви не підходите для мобілізації" чоловік чув неодноразово, але він все-таки домігся свого і підписав контракт зі Збройними силами України.

До війни працював "на псіхах", у психіатричній службі Києва.

"Був связістом",- каже Всеволод, а на здивований погляд запитувача відповідає : "Зв'язував руки ззаду. Санітаром був".

Незважаючи на перепетії війни, боєць не втратив почуття гумору, кожною другою фразою викликаючи сміх присутніх.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Але про свого сина розповідає вже без гумору: ""Син на далеких позиціях. Слухається мене, а я його. Він багато пройшов, у нього школа капітальна".

Як батько п'ятьох дітей захищає Україну

Його довго не хотіли брати до армії, проте батько п'ятьох дітей (!) Всеволод все одно добився свого та підписав контракт. І відразу до кінця особливого періоду. У складі 72-ї бригади ім. Чорних Запорожців він пройшов пекло боїв за Авдіївку у 2017-му. Разом із сином вони брали позицію "Алмаз". У старшого сина скоро закінчується контракт, і Всеволод не хоче, щоб той подовжував. "Йому вчитись треба", - каже боєць. Проте вже незабаром на контракт піде середній син. Теж у підрозділ до батька. "Краще, - розповідає Всеволод, - війну на війні пройти, а не вдома. Щоб усе вже вміти, а то, не дай Бог, ворог прийде до нас додому, а ми нічого не вміємо". У цивільному житті він був санітаром на швидкій допозі в психіатричній службі у Києві. "Связистом був. Руки зв'язував", - жартує боєць. А ми вражені військовими, які боронять нас цілими родинами. І хочемо, щоб усі армійці повернулися додому цілими і неушкодженими. Якщо про це мрієте і ви, підтримуйте військо тут: http://clc.am/JSSTXw Автор: Evgen Nazarenko Фонд "Повернись живим"

Geplaatst door Повернись живим op Dinsdag 26 februari 2019

Незабаром за контрактом піде служити в підрозділ батька і його середній син, чим Всеволод задоволений: "Краще війну на війні зустріти, а не вдома. Тому що всьому навчили, все вже знаєш, що робити. Щоб все вже вміти, а то, не дай Бог, ворог прийде до нас додому, а ми не готові, нічого не вміємо".

Однак, Всеволод не хоче, щоб син продовжував контракт, адже вважає, що йому треба вчитися.

"Не хочу щоб сини пройшли те, що я пройшов при Радянському союзі, ці приниження. Щоб як був людиною, так і прийшов сюди, а не простим солдатом." Чоловік зізнався, що пішов раніше своїх дітей на Донбас, щоб "протоптати їм дорогу"

Авдіївка, промзона

Нагадаємо, що Путін у своєму репертуарі вибісив американського генерала на рахунок Криму: НАТО змусить Росію дивитися по сторонах.

Також, Знай.uа повідомляв про те, що виплили нові факти про Іловайський котел, який ожив болючими спогадами героїв: війна, якої не було.

Раніше, портал Знай.а uповідомляв, що журналіст перерахував всі "перемоги" Порошенко: Іловайськ, Дебальцеве, Укроборонпром.