Заходження комерційних судів країн-членів НАТО в порти в окупованому Криму є неймовірним. Таку заяву зробив колишній командувач сухопутних військ США в Європі (2014-2017), генерал-лейтенант Бен Ходжес під час першої міжнародної конференції "Одеські дебати. Об'єднання України, Чорноморського регіону та трансатлантичних партнерів" в Одесі.

"Захід повинен повернути собі ініціативу. Я втомився реагувати на Росію. Ми повинні взяти на себе ініціативу і змусити їх реагувати на наші дії, для того, щоб дати відсіч їх агресії і їх тривалої експансії", - підкреслив Ходжес.

За словами генерал-лейтенанта, колишній держсекретар США називав це "горизонтальної ескалацією" - змусити Росію "дивитися на всі боки, не дозволити їм обирати, де все станеться".

"Це означає, що ми, насамперед, повинні відкинути все, що навіть віддалено виглядає, ніби ми, Захід, визнали російський суверенітет над Кримом. Той факт, що комерційні судна країн НАТО, таких як Туреччина, заходять в Севастополь, для мене є неймовірним. Як ми можемо, якщо Україна сказала, що ці порти закриті, в країнах НАТО та інших державах заходити в ці порти так, ніби це нормальна справа", - зазначив генерал-лейтенант.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Нагадаємо, охоронець Порошенка в нервових конвульсіях розпустив руки просто в натовпі: відео.

Як повідомляв портал Знай.uа, журналіст перерахував всі перемоги Порошенка: Іловайськ, Дебальцеве, Укроборонпром.

Неоднозначний і обговорюваний допис з’явився на Facebook-сторінці відомого журналіста Олександра Кочеткова. Із іронією автор цікавиться, чи Петро Порошенко вже зателефонував Ігорю Коломойському 124 рази з пропозицією повернути і "Приватбанк", і "Укрнафту", і все-все-все, лише б припинити ось це ось на "1+1".

Також Знай.uа писав, що Гриценко, Тимошенко, Порошенко та Зеленський обіцяють українцям: в мережі зібрали найгучніші заяви.