Заяви кандидатів у президенти, навіть обґрунтовані та правдиві, не завжди додають їм переваг перед конкурентами. Цього тижня найбільше уваги привернули четверо учасників президентських перегонів.

Анатолій Гриценко здобув підтримку Андрія Садового, який заявив, що знімає свою кандидатуру з президентських виборів. Крім того, Дмитро Гнап заявив, що зробить так само, якщо дозволить його партія. Ці учасники перегонів не заперечували такої можливості ще від початку кампанії.

Те, що частина політиків із президентськими амбіціями здатні прийняти лідерство одного з них, що вони здатні до об’єднання і співпраці, український політичний процес лише прикрашає. Водночас немає ніяких гарантій, що Анатолій Гриценко отримає електоральні переваги від того, що Андрій Садовий та Дмитро Гнап знімуть свої кандидатури. Втім, об’єднання Гриценка, Садового та Гнапа обіцяє зиск усім учасникам виборів: і претендентам, і виборцям.

Юлія Тимошенко на трибуні Верховної Ради наголосила на початку процедури імпічменту президента Петра Порошенка. Це сталося після розслідування журналістів про ймовірне збагачення його оточення в оборонній сфері. Протягом трьох діб Тимошенко "розкачувала" тему імпічменту, аж поки в ефірі одного з українських телеканалів не визнала, що в нинішніх умовах імпічмент президента України неможливий. Бо, за заявами Юлії Тимошенко, "генпрокурор є кумом президента", а парламентська більшість "заблокувала процес".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Петро Порошенко також відреагував на журналістське розслідування про збагачення його оточення в оборонній сфері. За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був Ігор Гладковський.

​Натомість мільйони українців отримали шанс таки подолати бідність. За інформацією прес-служби президента, він наголошує, що "монетизація субсидій та індексація пенсій є початком ефективних кроків у боротьбі з бідністю в Україні". Найбіднішим пенсіонерам Петро Порошенко обіцяє по 1205 гривень додаткових виплат у березні та квітні 2019 року. А 3 мільйонам 700 тисячам домогосподарств він обіцяє живі кошти замість субсидій.

Володимир Зеленський заявив, що кожен охочий може запропонувати, хто "повинен бути: прем’єр-міністром, генеральним прокурором, головою СБУ, міністром закордонних справ, міністром оборони". Щоправда, йдеться лише про кожного охочого інтернет-користувача.

Які би хто не шукав відповіді, слід враховувати, що Володимир Зеленський і не казав, що йдеться про якісь призначення.

Збираємо Команду мрії! Зробимо це разом! #зробимоцеразом

Geplaatst door Владимир Зеленский op Zondag 24 februari 2019

Нагадаємо, Садовий розповів про "побачення" із Зеленським: говорили про майбутнє і пили каву.

Як повідомляв портал Знай.uа найближчі соратники Порошенко пішли до Зеленського.

Також Знай.uа писав, що опитування показало, що Анатолій Гриценко отримає 15% голосів в разі приєднання до нього Садового.