Бернський карнавал

Цей карнавал вважається одним з найбільших подібних заходів у Швейцарії. Його проводять протягом 3 днів у період з кінця лютого до початку березня. Завдяки йому в столицю приїжджає багато учасників карнавалу і гостей. За останній час він став 3-м по масовості в країні, настільки він популярний. Щороку приїжджає більше 50 000 чоловік.

З історії ще в 15 столітті проводили цей карнавал в Берні, але традицію з часом забули і відродили тільки в 1982 році. Хоча карнавал і дуже молодий, але у нього вже є свої традиції, це популярна і яскрава подія не тільки для міста, але і для всієї країни.

Святкування на честь знайдення мощей мучеників, іже во Євгенії

У цей день Православна церква відзначає набуття мощей святих мучеників у Царгороді, біля Євгенієвих воріт. Раніше в 5 столітті у цьому місці люди дивом зцілялися, а пізніше дізналися, що там поховані мощі багатьох християнських мучеників, серед яких були мощі святого Андроніка, який був одним із 70 апостолів, єпископа Паннонійського і його дружини Іунії.

День вчителя в Албанії

В цей день в 1887 році в місті Корча відкрили першу світську школу, де навчали на албанській мові. Це важливо, тому що на півночі і в центрі Албанії всі школи були під керівництвом Католицької Церкви. У свою чергу Православна Церква не дозволяла відкривати албанські школи. Перший вуз з'явився в 1957 році. В цей день традиційно влаштовують банкети і вечори, різні концерти та розважальні заходи. Вчителям прийнято дарувати квіти, листівки, пам'ятні подарунки.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Православні свята:

  • 3-я приуготовительная седмиця Великого Посту. Сирна седмиця — суцільна. Виключається м'ясна їжа.
  • Знайдення мощей мучеників, іже во Євгенії.
  • Мучеників Маврикія і 70 воїнів: Фотіна, Феодора, Филипа та інших.
  • Преподобного Афанасія Павлопетрійського, сповідника.

Маврикієв день

На Русі вірили, що саме в цей день повертаються назад шпаки, граки і ластівки. І вважалося, що якщо птахи прилетять раніше потрібного дня, то весна скоро почнеться, за старим стилем ще був лютий. А якщо ластівки повернулися рано, то рік буде щасливим. На півдні починалися сіяти капусту. Такий ранній посів повинен був вберегти від нападу гусениць під час зав'язування качанів.

Іменини в цей день

Андрій, Афанасій, Варвара, Віктор, Володимир, Єлизавета, Іван, Йосип, Ірина, Михайло, Микола, Павло, Парасковія, Сергій, Степан, Федір, Філарет, Філіп

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.

Народні прикмети на 7 березня