Український автогонщик Олексій Мочанов в соціальній мережі Фейсбук поділився матеріалами, які показують, як Google намагається догодити "і нашим, і вашим".

Олексій Мочанов

"Двуж@пый Гугель. Тепер у Рф користувачі бачать нашу АРК як територію Росії. А я тільки що перевірив, і з мого пристрою в Гуглі Крим - це Україна. Зручна позиція" - пише Мочанов.

Нещодавно, Google виступив із заявою, що з технічних причин невелика частина жителів Росії, а саме ті, хто використовував операційну систему iOS, бачили "невірну інформацію" - Крим у складі України. Але тепер помилка виправлена і все відображається вірно. Тобто, росіяни бачать АРК у складі своєї держави.
У Google відзначили, що "докладають всі зусилля для об'єктивного зображення спірних регіонів" і в країнах, де є локальні версії Google Maps, як, наприклад, в РФ, слідують місцевому законодавству при відображенні назв і кордонів.
Олексій Мочанов, зайшовши в пошукову систему виявив, що Google зайняв дуже зручну позицію, тому що у самого гонщика Крим залишився у складі України.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Користувачі вже щосили поділяються своїми думками на цей рахунок:
" На жаль, у нашому світі там де розмова ведеться про гроші, немає місця для совісті!", Він не тільки двужопий, він ще й рукожопий - він не бачить і половини того, що видає "Яндекс" (на жаль, на жаль...)", " А коли робиш пошук англійською - Крим ні український ні російський, а просто Крим..... хоча назви населених пунктів подані англійською та українською.", "Росія — це величезний ринок. Гроші правлять всім."

Колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов - одним з перших відреагував на такий фінт американської компанії, написавши: ""У мене на телефоні Крим в Google Maps став російським. Ганьба яка! За гроші маму рідну продадуть. Український МЗС відреагує, цікаво?""

Ілля Пономарьов

Користувачка Фейсбук зазначила, що все дійсно залежить від того, звідки дивитися на карту. Гугл намагається догодити і вашим, і нашим.

Нагадаємо, Мочанов попередив українців про мерзотний фейк.

Раніше, Знай.uа повідомляв, що Мочанов виклав фото з Зеленським і висловив своє невдоволення.