Міжнародний жіночий день

Цього дня – це всесвітній день жінок. У цей час відзначається не тільки день всіх жінок, але і особливо відзначають досягнення прекрасної статі в економіці, політиці, соціальній сфері, святкують минуле, сьогодення і майбутнє всіх жінок планети. Зараз Жіночий день вже не ставить на меті утвердження рівності. Однак деякі вважають, що вона часто все ще недостатньо реалізована. І все ж день вважають днем весни, краси жінок, їх ніжності і мудрості, а також це день прояву до них уваги, не дивлячись ні на її статус, ні на вік. Свято відзначає ООН, а в Україні – це національне свято, як і в кількох інших країнах.

Це свято також вважається святом для всіх жінок, які творили історію, адже вони були першопрохідцями у багатьох областях. Але все ж це в першу чергу день, коли чоловіки можуть порадувати ще раз своїх рідних, близьких і коханих жінок турботою та подарунками.

Православні свята:

  • 3-я приуготовительная седмиця Великого Посту. Сирна седмиця — суцільна. Виключається м'ясна їжа.
  • День пам'яті священномученика Полікарпа, єпископа Смирнського.
  • Знайдення мощей блаженної Матрони Московської.
  • Святкування ікони Божої Матері Різдво Пресвятої Богородиці "Сокольська".

Полікарпів день

Святий Полікарп вважається учнем апостола Іоанна, а також єпископом Смирнським. Іноді його називали «вождем усієї Азії в християнстві». Найбільш відоме з збережених творів Полікарпа його «Послання до филип'ян», де він різними способами звеличує апостола Павла.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

На Русі незаміжні дівчата прибирали сукні і сумували, що до цих пір не вийшли заміж. А все тому що потрібно було чекати до самого кінця весни, раз не зіграли весілля до Масляної. Але це мало впливало на дівчат, які все одно намагалися приворожити женихів і користувалися різними обрядами. Серед них був один обряд, коли дівчина чекала молодого місяця, а як тільки його побачить, повинна завертітися на правій п'яті і проговорити: «Молодий місяць, увивай біля мене женихів, як я увиваюсь близько тебе». Ще намагалися непомітно для оточуючих сміття вместив хату з вулиці, примовляючи: "Жену я в хату свою молодців, не злодіїв. Наїжджайте до мене женихи з чужих дворів"

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Іван, Климент, Кузьма, Михайло, Мойсей, Микола, Полікарп, Сергій, Федір

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.

Як з'явилося свято 8 Березня?