Шкіра, як відомо, найбільший орган людини, до того ж, вона завжди на видноті. Можливо, саме тому навколо неї сформувалося стільки домислів і міфів, які багатьом з нас заважають жити.

Міф № 1. Якщо здерти родимку, можна захворіти на рак

Немає доказів того, що родимка після травми неминуче перетворюється на меланому. Найчастіше відбувається так: родимка спочатку зростала як меланома, а після травми перетворилася на пухлину. Травма просто спровокувала її зростання.

Міф № 2. Якщо сталася травма родимки, її треба видаляти

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Спочатку потрібно обробити рану антисептиком, а потім заспокоїться і записатися до дерматолога. Сама травма не є причиною видаляти родимку, але огляд лікаря допоможе виключити виникнення меланоми.

Міф № 3. У деяких людей просто багато родимок і веснянок з народження. І це не привід турбуватися

Існує синдром множинних диспластичних невусів, коли все тіло вкрите родимками. Таким людям рекомендується регулярно проходити огляд.

Міф № 4. Шкіра не засмагне, якщо на вулиці похмуро

Наша шкіра засмагає, навіть якщо на вулиці дощ, але інтенсивність змінюється від пори року. Додатки з УФ-індексом допоможуть вам підібрати правильний сонцезахисний крем.

Міф № 5. Якщо шкіра смаглява або темна, можна обійтися без сонцезахисного крему

Навіть темношкірим людям потрібно користуватися сонцезахисними засобами щоб захистити шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету.

Міф № 6. Вирізати родимку скальпелем - минуле століття

Скальпель - найефективніший спосіб видалити родимку. Саму родимку після процедури відправляють на аналіз, який визначить, чи є всередині ракові клітини.

Міф № 7. Видаляють тільки небезпечні родимки

Лікарі швидко видалять будь-яку родимку якщо вам цього захочеться. Головне - це звернутися до спеціаліста, який відправить родимку на аналіз.

Міф № 8. Небезпеку становлять великі, темні і виступаючі родимки

Лікарі радять регулярно проходити огляд якщо у вас більше 50 родимок. Меланома часто виглядає як звичайна родимка.

Міф № 9. Меланоми частіше з'являються на обличчі і руках

За статистикою, у жінок меланоми частіше з'являються на ногах, а у чоловіків - на спині. Лікарі радять стежити за тими родимками, які труться об одяг.

Нагадаємо, дослідники розповіли, скільки калорій потрібно з'їдати на сніданок, щоб залишатися здоровим.

Раніше Знай.uа повідомляв, вчені розповіли, як перемогти ВІЛ.

Також Знай.uа писав, розацеа запропонували лікувати небезпечним токсином.