З початку війни на Донбасі статус учасника бойових дій отримали більше 7 тисяч жінок-військовослужбовців та працівників ЗСУ.

166 з них отримали найвищі державні нагороди, 5 жінок – посмертно.

Про це стало зрозуміло зі слів президента Петра Порошенко на зустрічі з жінками-військовими з нагоди Міжнародного жіночого дня.

"протягом усіх п'яти років, під час яких Україна протистоїть ворожої агресії, пліч-о-пліч з воїнами-чоловіками є жінки. Це особливість Збройних сил України, інших силових підрозділів за останні п'ять років. Я вітаю кожного, хто прийняв рішення приєднатися до справи оборони країни", - передає прес-служба Порошенка.

Популярні новини зараз
Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Порошенко наголошує, що на законодавчому рівні підвищено правовий захист військовослужбовців-жінок і створені умови для збільшення їх кількості на військовій службі, зокрема на вищих військових посадах.

"В минулому році в жовтні підписав закон, яким забезпечуються рівні права та можливості жінок і чоловіків при проходженні військової служби в Збройних силах України і інших військових формуваннях. 27 років Україна йшла до цього закону. Коли в усьому цивілізованому світі це давно гарантується. Але ми дуже швидко вчимося і змінюємося", - зазначає президент.

В даний момент приблизно 90 жінок мають військове звання "полковник". Серед осіб старшого офіцерського складу 842 військовослужбовців - жінки.

ЗСУ
ЗСУ

У загальній чисельності залученого до складу сил і засобів Операції об'єднаних сил на території Луганської і Донецької областей особового складу понад 10% жінки.

Варто нагадати, що 22-річна Катерина, зовсім юна дівчина і майже дитина. Катерина - військовий медик, на її рахунку сотні врятованих життів з початку подій на Донбасі. На перший погляд це - звичайна дівчинка. Тим не менш вона служить в армії нарівні з чоловіками і не вимагає до себе особливого ставлення.

Нагадаємо, Танковий ешелон ЗСУ розполохав путінських паразитів: Донецьк

Як раніше повідомляв "Знай.иа" Ветерана АТО зґвалтували в колонії: хотів повіситися

ТакожЗнай.иа" писав про те, що Українські герої відправили зграю бойовиків до Захарченка: залишилася купка попелу